Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slitet Örebro missade chansen

Dubbleringen med juniorallsvenskan och division 1 blev för mycket den här helgen. Örebro Innebandy föll med 1–4 mot Nykvarn och missade chansen att ta tillbaka serieledningen.
– Det blev för tufft, konstaterar tränaren Janne Ekengren.

Annons

Förutsättningarna för Örebro Innebandy inför hemmamatchen mot serietrean Nykvarn kunde varit bättre. På lördagskvällen var tio av lagets spelare i Jakobsberg utanför Stockholm och spelade åttondelsfinal i juniorallsvenskan mot Järfälla. Efter sudden-vinsten med 5–4 blev det hemkomst kvart över tolv på natten. Knappt 14 timmar senare – tekning i Mellringehallen mot Nykvarn.

Gästerna tog ledningen med 1–0. I den andra perioden kvitterade visserligen Markus Lindgjerdet. Men sedan var det roliga slut.

"Det satt i benen"

Ställningen inför tredje perioden var 1–3 och Nykvarn ökade på till slutresultatet 1–4.

– Det satt i benen. Många av spelarna som är med i det juniorallsvenska laget drar ett tungt lass även i A-laget. Men vi visste om att det inte skulle bli enkelt. Vi kom aldrig riktigt in i andra andningen. Målchanser som vi bör sätta dit lyckades vi inte med, säger Örebro-tränaren Janne Ekengren.

Strax före matchen tvingades målvakten Victor Söderberg tvingades kasta in handduken.

Jämnt i toppen

– Han kände sig väldigt sjuk helt plötsligt. Jonas Hammarström fick göra debut. Han gjorde en bra match, det var absolut inte hans fel att vi förlorade, säger Ekengren.

Och nu är det jämnt värre i toppstriden av division 1 mellersta Svealand med fyra omgångar kvar. Lillån är kvar i topp med 43 poäng. Örebro Innebandy skuggar med 42 poäng. Nykvarn upp på 40 poäng. I nästa omgång möts Lillån och Nykvarn. Örebro tar sig an Westervik. I den sista omgången möts, som bekant, Lillån och Örebro. Men nu är alltså Nykvarn i allra högsta grad med i kampen. Två hästar har blivit tre på upploppet.

– Ja, det är raffinerat nu. Men vi har allt i våra egna händer. Men vinner Nykvarn resten och vi och Lillån kryssar så kan det bli Nykvarn som vinner serien, konstaterar Ekengren.

Mer läsning

Annons