Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt Kumla vann

Kumla fick en fin start på det nya året när man bortabesegrade Söderköping med
6–3. Därmed är man fortsatt fyra i tabellen med häng på topptrion.
– Vi känns stabila, säger tränaren Andreas Nordh.

Annons

Starten på matchen var dock allt annat än bra och Söderköping tog tidigt ledningen med 1–0. Emil Albertsson kunde dock kvittera för Kumla.

– Det var en ganska konstig match och det märktes att det var två ringrostiga lag, säger Nordh.

Inte förrän i tredje perioden lossnade det för Kumla. Innan dess hade Robin Sjöberg gett gästerna ledningen i den andra perioden. Så i tredje gick man ifrån till 4–1 och det verkade vara avgjort. Men Söderköping kämpade sig tillbaka och krympte underläget till 4–3.

– Söderköping ligger visserligen i botten men det är ett svårspelat lag och är bra hemma. De förlorade bara med uddamålet mot Södertälje bland annat, säger Nordh.

Mål i tom bur

Det var bäddat för en rafflande avslutning, men bara halvminuten efter reduceringen satte Jesper Andersson 5–3 för Kumla.

– Sedan kontrollerade vi det på ett bra sätt resten av matchen, säger Nordh som fick se David Palm spika slutresultatet 6–3 i tom målbur.

Derby nästa helg

Kumla är fortsatt fyra och har häng på en topplacering. Endast tre poäng skiljer till serieledarna IBF Örebro. Nästa helg drabbar lagen samman i ett laddat derby.

– Vi känns stabila. Framför allt har vi ett bra försvarsspel. Det är svårt att göra mål mot oss och är starka på hemmaplan. Jag tror vi har en bra chans, säger Andreas Nordh

Mer läsning

Annons