Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

0-0 och 19 straffar - sen avgjorde Carlsson

Det verkade ha gått troll i det. I 65 minuter och 19 straffar var matchen i Karlskoga mållös. Då klev Christian Carlsson fram och avgjorde för Bik Karlskoga.

Annons

Matchen i Karlskoga i kväll var den första i hockeyallsvenskan i vinter som varit mållös efter 65 minuter. Inget av lagen lyckades göra mål varken under ordinarie matchtid eller förlängning, trots 36 skott för Bik och 22 för Almtuna.

Och inte gick det mycket bättre under straffläggning. De nio första omgångarna och 18 första straffarna renderade alla i räddningar för Biks Daniel Bellissimo och Almtunas Alexander Hamberg.

När gästernas veteran Stefan Gråhns missade den 19:e straffen skickade Biktränaren Sam Hallam fram defensive backklippan Christian Carlsson - som till slut spräckte nollan och avgjorde matchen.

Carlsson, som är en av allsvenskans ofarligaste spelare och bara gjort tre spelmål på de senaste 340 matcherna, har en patenterad straffvariant som han avgjorde två matcher med säsongen 2009/10. Sedan dess har han inte lyckats, men nu blev "Cribbe" återigen matchvinnare för Bik.

I och emd segern befäster Bik andraplatsen i tabellen.

Så var matchen: Spana in förbundets liverapportering, klicka här eller på länken till höger för att komma dit!

Mer läsning

Annons