Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring nära debut i Bik

Skador och sjukdomar. Då kan en 18-årig junior få göra allsvensk debut i Bik Karlskoga – i torsdagens stormatch mot Djurgården.

Annons

Det handlar om backen Viktor Lang, 18, som är fostrad i Forshagalaget Viking men nu går tredje året på Karlskogas hockeygymnasium och till vardags spelar i Biks J20-lag.

Nu finns han med i den preliminära truppen till torsdagens stormatch mot Djurgården i Nobelhallen, eftersom Bik sedan tidigare saknar skadade backen Fredrik Ericson och nu också har Alexander Deilert sjuk.

Lang skulle därmed kunna gå in som en av sex backar i startuppställningen mot Djurgården. Och även om Deilert kan spela lär Lang få en plats som sjundeback i truppen.

Bik har även forwardstrion Martin Sandgren, Jonas Karlsson och Björn Kindahl på skadelistan, men får ändå ihop till fyra kedjor då Anton Holm är tillbaka i truppen efter skada.

Bik behåller två första kedjorna intakta från segermatchen mot Björklöven i söndags, medan Fredrik Höggren går in bredvid Daniel Wessner och Johan Nilsson i den tredje. David Rundqvist, som spelade i tredje då, blir istället center i fjärdekedjan mellan Holm och Philip Larsson.

Bik ligger trea i allsvenskan efter sju omgångar, på kvalserieplats. Djurgården har fått en tung start och är nia, men har en match mindre spelad.

Mer läsning

Annons