Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adolfssons första gav en poäng

Det var en minst sagt otippad spelare som iklädde sig rollen som poängräddare när Örebro stal med sig en poäng från Tegera arena. Noll poäng var Johan Adolfssons facit inför matchen mot Leksand.

Annons

Att just han skulle kliva fram när det behövdes som mest i den svåra bortamatchen var det nog ingen som förutspådde. På klassiskt måltjuvsmanér befann han sig på rätt plats vid rätt tillfälle och petade in kvitteringspucken till 2–2 i slutet av andra perioden.

– Vi kom i en kontring och ”Fille”(Martin Filander) skjuter ett bra skott som rullar ner bakom målvakten och jag slår in returen, berättar Adolfsson.

– Det var inte speciellt svårt att sätta den.

Tillsammans med Johan Palmebjörk och Michal Lukac bildade Adolfsson en hårt arbetande fjärdekedja som, liksom övriga laget, blev bättre ju längre matchen led. Framförallt i tredje perioden oroade de hemmaförsvaret. Förhoppningsvis växer poängskörden för Adolfsson nu när nollan är spräckt.

– Det är klart att det är skönt att göra poäng men det spelar inte mig någon roll vem som gör målen, menar Adolfsson.

– Jag har inte hittat formen utan varit mycket upp och ner, men jag vet att jag kan bättre än vad jag visat hittills.

Att premiärmålet kom mot tuffast tänkbara motstånd var inget som Adolfsson lade någon större vikt vid. Om Örebros spelare haft någon respekt för seriens storlag tidigare har de uppenbarligen skakat av sig den.

– Vi vet att vi kan slå lag som Leksand, det har vi gjort förut. Det är bara kul att spela inför mycket folk, säger Adolfsson.

Mer läsning

Annons