Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersell avgjorde för Kumla

Martin Andersell sköt segern till Kumla Hockey med ett avgörande 4–3-mål i slutet av hemmamatchen mot Mjölby i division 1. Men den stora snackisen var ett jätteslagsmål i den andra perioden med åtta spelare inblandande – fyra från varje lag – som slutade med matchstraff för Henrik Ruud i Kumla och Viktor Stråhle i Mjölby.

Annons

– Det var inte snyggt, men bra och viktigt att få en vinst, sammanfattade Kumla-tränaren Fredrik Johansson matchen.

Publiken i Moabhallen fick se en svängig match. Kumla tog ledningen tre gånger om, Mjölby kvitterade lika många gånger.

Men med bara en minut och 37 sekunder kvar att spela avgjorde hemmalaget. Robin Gustavsson vann en tekning i den vänstra cirkeln och Martin Andersell direktsköt i krysset. Ett snyggt mål.

– Skönt att ta tillbaka segern efter alla tappade ledningar, tyckte Fredrik Johansson.

Kumlas två första mål, 1–0 genom Erik Paneby och 2–1 genom Robin Gustavsson, kom i powerplay. Vid 2–1-målet satt två Mjölbyspelare utvisade.

Simon Jellvert fyllde 18 år i fredags och firade med att, liggande, slå in 3–2-målet i mitten av den andra perioden.

Nyförvärvet Mikael Jedland var inblandad i förarbetet till både 2–1 och 3–2 och bokfördes därmed för sina första två poäng i Kumla-tröjan.

Rickard Palmberg utjämnade till 3–3 sex minuter in i slutperioden men Kumla fick alltså sista ordet.

– Vi fuskade lite i den andra perioden då vi inte gjorde det vi kommit överens om. Men i sista perioden står vi upp och det är skönt att hårt jobb lönar sig, säger Fredrik Johansson.

Ett jätteslagsmål utbröt fem minuter in i andra perioden. Hela åtta spelare utvisades. Största slagskämparna var Henrik Ruud och Viktor Stråhle som fick matchstraff.

51–51 i utvisningsminuter

Enligt Fredrik Johansson är Henrik Ruud tillbaka redan till nästa match borta mot Västervik på onsdag medan Stråhles matchstraff var grövre och Mjölbyspelaren har en match avstängning att vänta.

– Det var halvgrinig stämning på isen, konstaterar Fredrik Johansson.

Vilket antalet utvisningsminuter understryker: 51–51.

Mer läsning

Annons