Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson i dubbelsuccé

Peter Andersson gjorde succé – både på och utanför isen.
När spelaren gjorde målen jublade tränaren.
– Han växer mer och mer, säger Peter den äldre om Örebros backfynd.

Annons
Lämnar Örebro Hockey?

När tränaren Peter Andersson pratar om lovande backar så lyssnar man. Som gammal storback med bland annat NHL-spel i New York Rangers och Florida Panthers vet han vad som är bra och mindre bra.

Peter Andersson den yngre är bra. Riktigt bra.

Med två mål sköt Örebros lån från Vancouver laget till seger i den svåra toppmatchen mot hårdsatsande Malmö.

Efteråt hyllades han av sin tränare.

– Peter växer mer och mer. Han har haft otur med en del småskådaor men nu visade han verkligen vad han kan. Kul att få krydda det med två mål inför hemmapubliken dessutom.

Ny svår match

– Dessutom tycker jag att Andreas Frisk, Emil Kåberg, Jonas Karlsson och ”Pekka” Wennerström var jäkligt bra. Vi vann och studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Troja. Extra kul att vi spelade bra inför alla i Behrn arena. Förhoppningsvis var de flesta nöjda med vad de hade sett när de gick här ifrån.Segern mot Malmö var den första matchen av två på pappret besvärliga matcher de närmaste dagarna. På onsdag väntar Mora borta.

Olsson ut skadad

– Helhetsmässigt är jag väldigt nöjd med den här insatsen. Extra viktigt att vi får göra tre mål i power play och får i gång det också. Nu är det bara att njuta av det här och ladda om för Mora.

Mot Malmö tvingades skadeförföljde backen Robin Olsson kliva av. Vad exakt det gällde ville inte Peter Andersson avslöja.

– Han fick småproblem igen ...

Mer läsning

Annons