Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern för Kumla

Kumla har börjat vinna i allettan.
Laget tog andra raka vinsten borta mot tabelltvåan Kristianstad efter en riktig kämpainsats av bland andra målvakten Jens Iwarsson. Matchen slutade 4–3 till bortalaget.

Annons

Kumlas tränare Fredrik Johansson var inget annat än nöjd med laget efter matchen.

– Kristianstad är svårslaget hemma. Det blev som väntat en fysisk match men vi gjorde det riktigt bra. Vi höll linan ut och gjorde en gedigen bortafight, säger Johansson.

Gustav Gräsberg gjorde Kumlas två första mål i matchen som stod och vägde vid ställningen 2–2 i början av andra perioden. Men två Kumlamål inom loppet av fem minuter, genom Robin Harrysson och Sean-Michel Sunnqvist, blev avgörande.

Andra raka vinsten, kan man säga att det är en sen formtopp? – Absolut, vi vet vår sits och allt det där. Men vi ska spela för oss och vi planerar att förstöra för de andra lagen i våra resterande matcher, säger Johansson.

Någon speciell du vill lyfta fram?– Hela laget var bra, men jag vill speciellt lyfta fram Jens Iwarsson. Han var riktigt bra och gjorde många fina räddningar, säger han.

– Vi hade även tre ordinarie backar hemma, så Peter Bodin fick rycka in på den positionen. Det var kanske andra gången i sitt liv som han spelade back, fortsätter Johansson.

Ni möter Skövde på bortaplan i nästa match. Vilka är dina tankar kring den matchen?– Vi får helt enkelt fortsätta med vårt spel som vi hade idag och göra det lika bra. Vi har varit bra mot dem i grundserien med tre raka segrar så det ska nog kunna gå vägen även den matchen, avslutar Fredrik Johansson.

Sebastian Wirström

Mer läsning

Annons