Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen seger för Bik

Bik Karlskoga bröt mardrömssviten, vann ångestmötet – och nu är laget bara en poäng från att säkra som sämst spel i slutspelsserien mot SHL-kvalet.

Annons

Ångestmöte? Jodå, Bik Karlskoga kom med sex raka förluster, AIK med kvalplats mot division 1 och poängnöd.

Matchen blev därefter. Båda lagen prioriterade försvarsspelet. Det var inte bara hängslen och livrem utan dessutom tagelskjorta på.

Trots åtta minuters powerplayspel var skottstatistiken 12–16 efter två perioder.

AIK stod för det mesta av det lilla som ändå skapades. Conny Strömberg var ren på bortre stolpen, tvingade Joel Gistedt till en jätteplock redan efter fyra minuter. Och två minuter före andra pausen hade AIK en puck i insidan av ribban, som videogranskades men dömdes bort.

I början av tredje skruvade gästerna upp tempot – men föll på eget grepp. Bik kontrade, Henrik Björklund hittade Christian Berglund i slottet och efter en halvträff studsade pucken in i mål.

Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men en ny AIK-ribbträff, som tvingade fram en ny videogranskning, gav ett kvitteringsmål. Johan Andersson målskytt, Conny Strömberg med en andraassist.

Men i den böljande förlängningen lyckades Daniel Wessner ändå ta död på den långa förlustraden, när han från nära håll krutade in 2–1 från nära håll.

De två poängen gör att Bik nu bara saknar en poäng för att även i teorin säkra att i sämsta fall få spela slutspelsserien och som ett av sex lag göra upp om tre platser i SHL-kvalet. I bästa fall kan Bik fortfarande ta plats i den hockeyallsvenska finalen, men då måste laget ta in sex poäng på Malmö eller sju på Karlskrona.

Fyra omgångar återstår, för Biks del väntar härnäst bortamatch mot Västerås på fredag kväll.

Här kan du följa matchen via ishockeyförbundets liverapportering.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons