Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ballade ur efter tacklingen"

Han fajtade bort Johan Sjödell-Wiklander i det heta decemberderbyt.
Men några nya liknande planer inför kvällens drabbning har inte Mikael Ericsson.
– Nej, men det är klart, får vi bort deras förstafemma så är det ju bra, skrattar ”Daggen”, vars Bofors mönstrar en debutant i kväll.

Annons

Att få bort Örebros ledande spelare var precis det Bofors lyckades med i 4-1-segern senast. Poängkungen Conny Strömberg tacklades bort av Carl Berglund och i vevandet efteråt fick ”Daggen” med sig ett matchstraff på Johan Sjödell-Wiklander.

– Det ballade väl ur lite när Berglund tacklade Conny. Det blev slagsmål där och slagsmål efter matchen och så. Det känns som att om det händer något i början så kommer det nog bli något...

Stubinen är inte så jättelång?

– Det blir ju så när båda lagen är så laddade. Händer någonting så är man där och man viker inte undan en millimeter. Man tar stryk och ger stryk och det är så det ska vara, säger Bofors tuffing.

Laddat är det även från Örebro-håll. Avstängde Stefan Warg missar matchen efter att ha dragit på sig ett matchstraff mot Oskarshamn i måndags. Något han ångrar.

– Jag har hört att Bofors fått order om att ta matchstraff. Det är alltid mycket känslor när vi möter dem. Men det gäller för oss att vi behåller kylan, även om vi självklart ska stå upp, säger han.

Efter den hedersamma Boforsförlusten mot Leksand talar en hel del för att det här blir sista matchen där det verkligen gäller något för Bofors den här säsongen. Med elva poäng upp till playoffplats är Bofors borträknat, men till kvällens match i Örebro kommer ett heltaggat Bofors. Det förklarar ”Daggen” under en paus i sina ”pregameövningar” på golvet i lagets omklädningsrum.

– Det är jävligt roligt att spela de här matcherna, det är drag på läktarna och hat. Det är kul.

Det är så det ska vara i fler matcher, eller?

– Ja... Det är svårt, Örebro är ju speciellt för oss, särskilt för oss som är från Karlskoga så är det ju en riktig hatmatch.

Vad tror du om själva matchen då?– Antingen eller. Antingen blir det full fart och slagsmål, annars tror jag det blir en väldigt bra match spelmässigt. Det beror lite på resultatet och vad som händer i början, men det kommer bli hett.

17-åring debuterar

Patrik Nilsson, 17 i april, har sett de tidigare derbymatcherna från läktaren. I kväll tar han plats bredvid ”Daggen” i fjärdekedjan.

– Det ska bli riktigt kul, nervöst, säger A-lagsdebutanten.

– Jag ska gå in och spela mitt vanliga spel. Ska bara köra, inte inte direkt gå in och lägga flippmackor utan mest hårdkörning.

Göteborgaren kom till Bofors från IFK Ore inför den här säsongen och pluggar till vardags på barn- och fritidsprogrammet på Bregårn-skolan. På onsdagskvällen byter J18-spelaren ut praktik på en förskola mot ett stekhett allsvenskt derby i Örebro.

– Det har varit bra och jämna matcher, hårda närkamper och det händer alltid något fult. Man får hålla huvudet uppe, analyserar Nilsson de tidigare mötena.

Är det vad du har att förvänta dig tror du?

– Ja. Men jag hoppas på att få lira över huvud taget för det första.

Varför tror du att du får chansen nu?

– Det har gått bra på slutet kanske. Det har gått bra på juniormatcherna, har gjort lite poäng nu på slutet och dom har tyckt att jag ser bra ut antagligen. Så då fick jag chansen.

Mer läsning

Annons