Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Lihagen klar för Karlskrona

Han var med och spelade upp Örebro till SHL. Sedan tog han Vita Hästen till allsvenskan. Nu är han vara klar för Karlskrona.

Annons
Förre Örebro Hockey-spelaren Niklas Lihagen i Vita Hästen-tröjan.

Örebrofostrade Niklas Lihagen har varit en ryktenas man en tid. Nu är han klar för allsvenska Karlskrona.

Niklas Lihagen gjorde i vintras 61 poäng i seriespelet, och 14 till i kvalserien när Vita Hästen från Norrköping tog sig upp i allsvenskan. Men någon fortsättning hos den allsvenska nykomlingen blir det inte.

Av ekonomiska skäl, enligt klubbens vd Fredrik Jensen:

- Vi brukar prata om ishockey per krona - och i LIhagens fall skulle det bli alldeles för lågt. Vi kan inte betala de pengarna för vår tänkta tredjecenter, säger Jensen till Norrköpings Tidningar.

Per Hånberg var tränaren som tog Vita Hästen till allsvenskan. Han fick inte förnyat förtroende, och togs i stället till Karlskrona. Dit tar han alltså med sig Niklas Lihagen.

- I Lihagen får vi in rutin från allsvenskt spel, och från flera olika kvalspelssammanhang. Han är en storväxt tvåvägscenter som alltid gör sitt bästa för laget. En bra tekare, som är viktigt och användbar i många lägen. Niklas är en smart och taktisk spelare som också är beredd att offra sig på isen. Han har tidigare haft mer defensiva roller men har även visat att han är bra i det offensiva spelet, i både 5 mot 5-spelet och inte minst i powerplay. Niklas är bra kille som brinner för hockeyn, och han har fortfarande stora ambitioner när det gäller hockeyn, säger Hånberg till KHK:s hemsida.

Mer läsning

Annons