Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Så ersätter Örebro Conny - och Ville gör comeback

Conny Strömberg stängs av resten av kvalserien. Nu står det klart hur Örebro Hockey ersätter honom i laguppställningen. Bland annat ger det petade Ville Nieminen chansen till comeback. Däremot kommer inte Emil Kåberg till spel.

Annons

På Conny Strömbergs vanliga position i förstakedjan, bredvid Henrik Löwdahl och Johan Wiklander, har Robin Sterner spelat de senaste matcherna. Men eftersom Sterner nu hämtats hem till Färjestad blir det i kvällens derby istället Peter Wennerström som tar den platsen.

I andrakedjan, där Conny spelat de senaste matcherna, gör istället Matt Keith comeback och därmed är succékedjan med honom, Jared Aulin och Marcus Weinstock återförenad.

I tredjelinan finns kvällens stora skräll: Tidigare petade Stanley cup-vinnaren Ville Nieminen gör comeback, precis som tidigare petade Daniel Åhsberg, och bildar kedja med Pär Edblom.

Veteranen Emil Kåberg saknas i laget, förmodligen sjuk, och hans plats bredvid Jonas Karlsson och Johan Adolfsson i fjärdekedjan tas av Thomas Enström, som gjorde sina första byten efter fotskadan i Karlskoga i lördags.

På backsidan är det inga konstigheter; de tre backparen som spelat de senaste matcherna är intakta och Dustin Kohn och Martin Filander börjar på avbytarbänken. Nicklas Dahlberg fortsätter i målet och Andro Michel vaktar båsdörren.

I Bik Karlskoga är Johan Nilsson och Eddie Larsson tillbaka efter sjukdomar och Carl Berglund tillbaka efter hjärnskakning. Därmed är laget skadefritt och Mattias Nilsson, Adam Björklund och Robert Bergh är åter petade ur laguppställningen.

Berglund går dock inte in på sin ordinarie plats i laguppställning utan börjar som avbytare. Istället fortsätter förre Örebrospelaren Fredrik Orrsten i andrakedjan.

Mer läsning

Annons