Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Två Bik-spelare till Djurgården

Två Bik-spelare är klara för spel i Djurgården i SHL nästa säsong.

Annons
Alexander Deilert och David Rundqvist

SVT Sport avslöjade i dag att David Rundqvist, son till legendaren och Färjestads sportchef Thomas Rundqvist, är klar för SHL-nykomlingen Djurgården. 21-åringen gjorde 27 poäng (14+13) på 49 matcher den gångna säsongen för Bik Karlskoga.

Dessutom avslöjar mrmadhawk.se att Bik-backen Alexander Deilert är klar för spel med Djurgården. Deilert tillbringade delar av sin juniortid i Stockholmsklubben och var därifrån utlånad till Örebro under säsongen 2010/2011. Inför den gångna säsongen valde han spel i Bik Karlskoga där han blev lagets poängmässigt bäste back med 27 poäng (12+15).

På fredagskvällen bekräftades övergångarna på Djurgårdens hemsida.

Sportchefen Challe Berglund kommenterar så här:

- David Rundqvist har kommit överens med oss om ett avtal på två år. David är en center med väldigt bra spelförståelse som är användbar i alla olika spelformer. Sådant är väldigt nyttigt för ett lag. Han gjorde bra ifran sig i Färjestads juniorer och visade under förra sasongen att han har tagit steget in i seniorhockeyn. Han har förutom sin spelskicklighet en väldigt bra skridskoåkning vilket är väldigt viktigt i dagens moderna och snabba hockey.

- Vi har kommit överens med Alexander Deilert om ett avtal på två år. Alexander är en tidigare DIF-junior som varit ute på en resa och skaffat sig erfarenhet och utvecklat sitt spel. Han är en mobil back med väldigt starka offensiva kvaliteter och följer gärna med i anfallen, en modern back helt enkelt. I unga år var hans defensiv kanske inte så bra men den har han utvecklat och han är numera en komplett back redo for SHL-spel igen, säger Berglund till hemsidan.

Mer läsning

Annons