Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bellissimo lämnar - Bik värvar landslagsmålvakt

Daniel Bellissimo är förlorad för Bik Karlskoga. Det bekräftar klubbens sportchef Stefan Bengtzén för NA. Men klubben har redan hans ersättare klar.

Annons

Under torsdagen presenterade Bik Karlskoga att klubben har kommit överens med Rögle-målvakten Joel Gistedt om ett tvåårsavtal. 24-åringen har även representerat Frölunda i elitserien och har spelat två A-landskamper.

Bik gjorde klart med Gistedt efter att de i går fått reda på att årets succémålvakt Daniel Bellissimo gjort klart med en annan klubb. Det bekräftar Stefan Bengtzén för NA.

- Han är förlorad. Vi fick reda på det i går och hade jobbat parallellt med Gistedt sedan förra veckan, säger han.

Bik Karlskoga har också förlängt kontraktet med Nick Plastino. Den italienske VM-backen som anslöt till klubben under vintern har skrivit på för ytterligare en säsong. 

- Han var okej när han kom, men sedan dippade han. Kanske använde vi honom fel, han såg dåligt tränad ut ett tag. Men under senare delen av säsongen växte han igen och i kvalserien var han och Niklas Arell våra bästa backar. Nick visar en god sida när han väljer att skriva kontrakt med oss redan nu, trots att han skulle ha kunnat spela VM först och förhandla med andra klubbar för att trissa upp lönen. Det visar att han trivs, säger Bengtzén.

Mer läsning

Annons