Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke nära förlänga

Bengt-Åke Gustafsson vill fortsätta som tränare i Schweiz.
Han har nu inlett samtal med Zürich om en kontraktsförlängning.

Annons

– Förhoppningsvis blir det klart till veckan, säger den förre förbundskaptenen.

Bengt-Åke Gustafsson lämnade jobbet som förbundskapten i Tre Kronor efter VM-bronset i Tyskland i maj.

Sedan letade han länge efter en ny klubb att coacha. Under tiden ledde han bland annat några träningar med division 2-laget Karlskoga HC.

Men till slut hittade ”Bengan” sitt nya uppdrag – han skulle bli tränare i den schweiziska storklubben Zürich.

Nu är det kontraktet på väg att gå ut.

– Vi vet inte vem som ska vara vår coach nästa säsong, säger Zürichs sportchef Edgar Salis.

Ska inte Bengt-Åke fortsätta som tränare?– Han kan vara en lösning. Vi började prata med varandra om det för två veckor sen. Jag pratar så klart med honom varje dag, men nu ska vi träffas igen under landslagsuppehållet (LH Hockey Games).

Så det kan bli så att han fortsätter?– Han gör ett bra jobb och det är utan tvekan så att han är en bra coach. Vi måste bara klara ut lite detaljer, sedan får vi se hur det går.

Vad är det för detaljer ni ska klara ut?– Saker som finns i alla kontrakt. Om han vill vara tränare här, hur mycket han ska ha och vad det finns för alternativ.

Bengt-Åke Gustafsson berättar att han är hoppfull om en förlängning:

– Vi ska prata vidare under uppehållet. Förhoppningsvis blir det klart till veckan som kommer, säger han.

Du vill fortsätta?– Absolut. Det är en bra klubb med en bra organisation. Det skulle vara kul att få stanna kvar här och bygga upp någonting. Just nu är inte materialet det bästa för hur jag vill spela hockey.

Far och son mötsZürich, som vann ligan så sent som 2008, ligger sexa i tabellen efter 45 av 50 omgångar. Avståndet ner till slutspelsstrecket är betryggande tolv poäng.

I den näst sista omgången, den 19 februari, väntar ett riktigt prestigemöte. Då ställs Bengt-Åke mot sonen Anton som spelar i Langnau. Langnau har för första gången i modern tid kvalificerat sig till slutspel och ligger just nu femma, sex poäng före Zürich.

Mer läsning

Annons