Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke talar ut om OS-fiaskot

Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson fanns på läktaren under onsdagskvällen i Behrn Arena. Efter matchen talade han ut om framtiden och Sveriges OS-fiasko i Vancouver.
– Självklart är jag besviken att vi inte gick längre, säger Bengt-Åke Gustafsson till NA.

Annons
Bengt-Åke fanns på plats i Behrn Arena under onsdagen.

Örebro Hockey fick fint främmande i onsdagens hemmamatch. På läktaren satt Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och såg på när sonen Antons Borås vann med 3–2. Sonen tvingades dock utgå i början av andra perioden efter en tuff tackling mot sargen av Örebros Per Johnsson.

– Han mår bra nu. Ingen fara, säger Bengt-Åke lugnande.

OS i Vancouver blev som bekant inte vad Bengt-Åke och hans stjärnspäckade OS-trupp hade hoppats på. Laget fick ge sig redan i kvartsfinalen mot Slovakien och efteråt har förbundskaptenen fått utstå hård kritik i media.

– Det är sånt som ingår i jobbet även om jag tycker att journalisterna borde ha mer fakta innan de kritiserar.

Vad syftar du på?

– De klagas på att vi gick runt på fyra femmor hela turneringen och att jag borde ha coachat laget bättre. Titta på Kanada och USA, de gick också runt på samtliga femmor. Men där är det ingen som gnäller.

Med lite distans, vad kunde ni gjort annorlunda?

– Ingen aning faktiskt. Förberedelserna inför och under turneringen var perfekta. Det enda är väl att vi blev alldeles för passiva mot Slovakien. Den matchen skulle vi ha kontrollerat.

Efter fem år som förbundskapten tar Bengt-Åke farväl av jobbet efter vårens VM-slutspel. Han kan blicka tillbaka på en framgångsrik tid med OS-guld i Turin och VM-guld som främsta minnen. Vad som händer efter Tre Kronor vet han inte i dagsläget. Ryktena placerar honom i ryska KHL.

– Jag utesluter inget och vill gärna fortsätta med hockeyn. Men än finns inga konkreta anbud.

Kan du tänka dig tränarjobb i elitserien?

– Absolut. Som sagt, jag utesluter inget.

Mer läsning

Annons