Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik föll i toppmötet

Bik Karlskoga föll i toppmötet i Nobelhallen – 1–2 mot Västerås – och nu tätnar kampen om kvalserieplatserna i toppen av allsvenskan.

Annons

I ett tätt, rätt chansrik men väldigt målsnålt och förvånansvärt snällt toppmöte i Nobelhallen på onsdagskvällen tog Västerås tre extremt viktiga poäng i allsvenskans toppstrid.

Det avgörande målet kom redan i mitten av andra perioden, när 19-årige talangen Mathias Bromé satte 2–1 i en två mot en-situation, framspelad av Jeremy Williams.

Bik jagade sedan, och jobbade fram flera bra lägen. Bland annat hade Kristofer Näslund en backhandlyftning där Jonas Fransson tvingades till en drömplock och Henrik Björklund fick chansen på straff efter att en Västeråsback flyttat på målramen vid en tilltrasslad situation. Och med 2,5 minuter kvar av matchen fick Bik dessutom chansen i powerplay. Men, någon kvittering blev det aldrig.

Matchens två första mål kom inom loppet av 24 sekunder i första perioden, 1–0 till Västerås genom samme Bromé, 1–1 av Björklund.

Trots förlusten ligger Bik kvar på kvalserieplats, men Malmö, som har en match mindre spelad, har chans att gå om på lördag.

Västerås gick i sin tur om både Bik och Karlskrona upp i serieledning i den täta allsvenska tabelltoppen.

Läs mycket mer i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Klicka här för att se statistik från matchen. (extern länk)

Mer läsning

Annons