Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik i brygga efter tunga smällar

Bik Karlskoga är nere i brygga i jakten på en plats i kvalserien. Efter chockbeskedet att forwarden Daniel Wessner stängts av resten av playoffserien föll Bik med hela 5-1 borta mot Karlskrona.

Annons

Bik kom till spel utan sin stjärnspelare Daniel Wessner som på tisdagen alltså fick det tunga beskedet att han är avstängd tre matcher och missar resten av playoffserien som en följd av sitt matchstraff borta mot Mora.

Bara några timmar senare kom nästa smäll för Bik -  i Telenor arena i Karlskrona. Hemmalaget vann det superviktiga mötet med 5-1.

Efter 4-1-målet i den tredje perioden byttes Bik-målvakten Justin Pogge ut mot Emil Kruse som alltså fick släppa en puck förbi sig.

När bara en halv minut återstod av matchen tappade Bik-forwarden Kristofer Näslund humöret och fick matchstraff för tackling mot huvudet och osportsligt uppträdande. Det utlöste ett stort slagsmål på isen.

Näslund gjorde Biks enda mål i matchen som innebar reducering till 2-1 efter drygt halva matchen.

Karlskronas mål gjordes av Martin Janohls 2, Jordan Smotherman, Emil Larsson och Joel Kellman.  

Eftersom Rögle

besegrade Mora med 3-1 är Bik nu tre poäng efter Rögle i tabellen med två omgångar kvar att spela.

På torsdag möts Rögle och Bik i Ängelholm i ett riktigt rysarmöte. Bik avslutar sedan playoffserien hemma mot Karlskrona på lördag.

Läs mer i onsdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning här nedan!

Klicka här för att komma till hockeyförbundets matchstatistik.

Mer läsning

Annons