Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik-ikonen blir ny huvudtränare

Bik Karlskoga har gjort klart med en ny huvudtränare. Det blir en ikon i klubben. Han får hjälp av en annan ikon.

Annons

Det handlar om Tobias Thermell som får ta över huvudansvaret. Som spelare tillhörde 38-åringen under hela sin seniorkarriär Bik Karlskoga, med undantag för en utflykt till Norge och Lillehammer under säsongen 2002/2003. För tre år sedan la han skridskorna på hyllan och blev assisterande tränare i klubben. Under två säsonger har han backat upp huvudtränaren Lenny Eriksson, men efter att den sistnämnde inte fått förnyat förtroende får nu Thermell huvudansvaret.

– Jag är stolt, det känns som ett riktigt spännande uppdrag. Redan nu har tankarna börjat snurra, vad man vill göra annorlunda nästa säsong, vad vi gjorde bra respektive dåligt förra säsongen. Det ska hur som helst bli väldigt roligt, och jag ser verkligen fram emot uppgiften, säger Thermell till Biks hemsida.

In som assisterande kommer en annan ikon i klubben, Kristofer Näslund. Tanken var att Näslund skulle spela förra säsongen, men problem med hjärnskakningar medförde i att det inte blev en enda match och på slutet tog 39-årignen plats i båset i stället som komplement till tränarduon Eriksson och Thermell. Och nu lägger han ner karriären och satsar i stället vidare som assisterande tränare till Thermell.

– Jag känner Näsa väldigt bra, vi gjorde väl cirka 15 säsonger tillsammans på isen, men är även väldigt bra kompisar utanför hockeyn. Vi har dock väldigt olika personligheter, men kompletterar varandra på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons