Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik med 17-åring i genrepet

En vecka kvar till premiären. Då saknar Bik Karlskoga fyra backar – och plockar in en 17-åring.

Annons

Det är nwt.se som avslöjar Bik Karlskogas lag till torsdagskvällens allsvenska genrep borta mot Vita Hästen.

Bik får tillbaka Alexander Ytterrell, som på grund av en sträckning missat sex av sju träningsmatcher under försäsongen, och lagkapten Martin Thelander, som skar upp låret vid en olycka med en fallande skridsko i omklädningsrummet (läs mer här!) för 1,5 veckor sedan, men saknar ändå fyra ordinarie backar i armskadade Fredrik Ericson, Jens Skåhlberg, som fick en smäll mot huvudet mot Karlskrona för två veckor sedan, samt Oskar Carlsson och Viktor Lang.

Därför får blott 17-årige junioren Eric Bergström chansen för andra gången den här försäsongen. Kristinehamnskillen, som normalt spelar i Biks J18- och J20-lag, A-lagsdebuterade just i hemmamatchen mot Vita Hästen.

På forwardsidan saknar Bik bara veteranen Kristofer Näslund, som ser ut att vara tillbaka till premiären hemma mot Asplöven nästa torsdag.

– Han har varit med på i stort sett alla övningar den här veckan och det ser bättre och bättre ut för honom. Han kommer inte spela mot Vita Hästen men kan förhoppningsvis vara spelklar till premiären nästa vecka, säger Bik-tränaren Lenny Eriksson till nwt.se.

Topptippade Bik har förlorat sex av sju matcher under försäsongen.

Mer läsning

Annons