Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik släckte Örebros elitseriehopp

Bik Karlskoga vände 0-2 till 3-2 i det stekheta kvalseriederbyt mot Örebro och tog samtidigt ett kliv närmare elitserien. Samtidigt spelade Bik i praktiken bort Örebro.

Annons

Tryck här för att se målen från matchen i NA-tv!

4 469 åskådare i Nobelhallen fick se ett svängigt derby. Pär Edblom gav Örebro ledningen i slutet av första perioden och när Conny Strömberg ökade på till 2-0 efter halva matchen såg Örebro ut att gå mot seger.

Men så slavade Örebro-backen Robin Olsson och Fredrik Höggren högg som en kobra och reducerade till 1-2. Det gav Karlskoga nytt liv. Fredrik Orrsten, som ratades av Örebro inför säsongen, kvitterade till 2-2 och på tre minuter var Örebros försprång uppätet.

Lyckan var total bland hemmasupportrarna när Marcus Nilsson satte segermålet, 3-2, sju minuter in i tredje perioden. Christian Carlsson hittade Nilsson med en drömpassning och ensam med Örebro-målvakten Nicklas Dahlberg var han iskall. Hängde upp pucken i Dahlbergs plockhandskkryss.

Bik har därmed nio poäng i kvalserien och är i alla högsta grad med i kampen om en elitseriebiljett. Däremot har tåget gått för Örebro som med endast två poäng på fem matcher kan börja förbereda sig på en ny allsvensk säsong.

Tryck här för att komma till NA:s matchrapport från Nobelhallen.

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen!

Matchen i bilder: Klicka här för att se Håkan Risbergs och Jonas Erikssons direktbilder i stort format.

Mer läsning