Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik värvar SM-guldback

2012 var han med och tog SM-guld med Brynäs. Nu är powerplaybacken klar för Bik Karlskoga.

Annons
Victor Berglind.

Victor Berglind, 22, var bara 19 år när han var med i Brynäs guldtrupp 2012, och spelade en relativt liten roll, och var under SM-slutspelet utlånad till Sundsvall.

Men totalt har han hunnit spela 76 SHL-matcher för Gävleklubben innan han lämnade som 20-åring, våren 2013.

Nu är Berglind, efter 1,5 säsonger i Rögle och en halv i Oskarshamn, klar för två säsonger i Bik Karlskoga. Det skriver klubben på sin hemsida.

Berglind, som är fostrad i Arvika, har spelat i samtliga svenska ungdoms- och juniorlandslag från U16 till J20, och har vunnit JVM-silver och två JSM-guld. Han är erkänt duktig i powerplay och vann upprepade gånger vunnit både poäng-, mål- och assistligor för backar under sin tid som junior.

– Victor är en spelskicklig back med offensiva kvaliteter som kommer att göra stor nytta i vårt powerplay. Vi tror att Bik är den rätta miljön för Victor att utvecklas i, säger Biks klubbchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Berglind är Biks andra nyförvärv inför säsongen 2015/16 efter Theodor Lennström, och den totalt 15:e spelare i truppen. Bik har just nu sju backar och åtta forwards under kontrakt, men ännu inte målvakt.

Mer läsning

Annons