Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklund till Troja-Ljungby

Han fick lämna Örebro Hockey när Ville Nieminen värvades.
Nu har Henrik Björklund hittat en ny klubb - Troja-Ljungby.
- Det är klart att jag gärna hade fortsatt och spelat kvalserien med Örebro, men nu blev det så här, säger han till NA.

Annons

Ville Nieminens ankomst för några dagar sedan gjorde att Örebro Hockey hade en väl tilltagen konkurrens på forwardssidan. Det medförde att Henrik Björklund fick beskedet att han inte skulle få så mycket speltid framöver. Då han redan varit bänkad till och från skulle det antagligen inte bli särskilt mycket överhuvudtaget.

- När det kom upp som det blev så kändes det naturligt. Men det är ju inte så att jag satt för två veckor sedan och hoppades på att få lämna Örebro, säger Henrik Björklund.

Inget monster

Den förre Färjestadstalangen, som i fjol gjorde 28 poäng för Rögle, gjorde tolv poäng för Örebro Hockey på 34 matcher. Inte riktigt som det var tänkt. Örebro-tränaren trodde att Björklund kunde bli "ett monster" den här säsongen.

- Det har varit jättekul hela året. Det är grymma killar i laget, jag har trivts jättebra. Men det har gått knackigt. Jag har inte uträttat så mycket som jag kan. Sedan hamnade jag vid sidan av ett tag. Så fick jag chansen i två matcher vid jul, då gick det bra och jag började hoppas på mer speltid framöver. Men så blev det inte och nu får jag ta nya tag, säger Björklund.

"Skönt att det ordnade sig"

Det snackades om Sundsvall - men blir alltså Troja-Ljungby.

- Det känns jättekul. Skönt att det ordnade sig så snabbt med att komma vidare. Troja känns som ett bra alternativ. Det ska bli roligt. 

Han säger att han inte är bitter - trots att han får lämna klubben innan "det roliga" ska börja.

- Nej, absolut inte. Klart att det aldrig är roligt att få lämna, jag har trivts bra. Men det här ska bli jäkligt kul, säger Björklund.

På Troja-Ljungbys hemsida välkomnar man Henrik Björklund och skriver att de "räknar med att han är spelklar till matchen mot Borås borta, vi övertar i princip det kontrakt han har med Örebro."

Henrik Björklund.

Mer läsning

Annons