Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bofors blir BIK Karlskoga

BIK Karlskoga eller Karlskoga BIK. Det är, enligt uppgifter till NA, huvudalternativen för nytt namn på Bofors IK.
– Jag kommenterar inte det, säger Bofors sportchef Stefan Bengtzén.

Annons
Nu kan lokatten ha gjort sitt. Bofors dumpar namnet Bobcats och kommer antagligen att heta BIK Karlskoga från och med årsskiftet.

I eftermiddag hölls ett möte där Bofors IK:s sportchef Stefan Bengtzén, marknadschefen Johan Granquist och supporterklubben BIK Supports styrelse diskuterade BIK:s namnbyte.

Enligt uppgifter till NA medgav klubbledningen under mötet att de tagit åt sig av de negativa reaktionerna på det föreslagna namnet Karlskoga Bobcats och att tillnamnet Bobcats nu är ute ur bilden. Istället kommer föreningens nya namn med stor sannolikhet bli BIK Karlskoga eller Karlskoga BIK.

– Det blev ett bra möte med en bra dialog där vi fick förståelse för att vi väljer att byta namn. Men jag kommer inte att kommentera vilka alternativ vi nu tittar på, det kommer vi att presentera för våra medlemmar på det extra årsmötet den 19 december, säger Bengtzén.

Klart är i varje fall att namnbytet inte kommer att få några stora konsekvenser för klubbens färger och dräkter.

– Vi kommer att försöka förändra så lite som möjligt. Bofors klassiska färger är blått och vitt och så kommer det att fortsätta vara, säger Bengtzén.

Mer läsning

Annons