Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bofors föll i genrepet

Bofors föll med 3–6 i genrepet borta mot Mora – men resultatet speglade definitivt inte matchbilden.
BIK-tränaren Sam Hallam var tvärtom riktigt nöjd med spelet.

Annons

– Jag tycker att vi gjorde en fantastiskt bra match i 40 minuter, egentligen hittar jag bara positiva saker att ta med, säger han.

Förra veckan tränade Bofors IK stenhårt, och spelade fyra matcher på åtta dagar.

Först i tisdags släppte laget upp på träningen, men trots det var spelarna så pass pigga att BIK var det klart bättre laget i de två första perioderna av försäsongens sista träningsmatch, borta mot Mora, i går.

Hemmalaget rann ifrån

Ställningen 3–3 inför tredje var ologisk efter 29–15 i skottstatistiken. I den sista perioden såg tröttheten ut att slå till, och Mora rann ifrån till en 6–3-seger.

– Det syntes att benen är på väg tillbaka efter den tunga träningen, och skallarna också. I tredje var benen fortfarande med oss, men vi orkade inte ha skallarna med oss på samma sätt och därför fick Mora göra tre enkla mål, säger BIK-tränaren Sam Hallam som trots förlusten var nöjd med det mesta.

– Jag tycker att vi gjorde en fantastisk match i 40 minuter. Vi skulle ha haft ett par måls ledning, minst.

Marco Tuokko gjorde 1–0 för Mora redan efter 3.12, men BIK hade vänt till 2–1 knappt sex minuter senare efter två mål av Kristofer Näslund.

Lidhammar pricksköt

Erik Lindberg kvitterade för Mora innan första perioden var slut, men Mikael Lidhammar gav BIK åter ledningen i andra perioden efter att ha prickskjutit in pucken i bortre delen av målet.

Lindberg kvitterade återigen i slutet av andra perioden, och i tredje gick Mora ifrån till 6–3 efter mål av Daniel Viksten, Tony Lagerström och Martin Johansson.

Tre första i powerplayNoterbart är att Moras tre första mål kom i powerplay.

– Det fanns några detaljer där, inte bara i boxplay utan även i fem mot fem, som vi får slipa på. Men egentligen hittar jag bara positiva saker att ta med, säger Sam.

Premiären borta mot Västerås är nu bara fem dagar borta, och Bofors tränar i dag innan spelarna får helgen ledig. Därefter är det träning måndag och tisdag.

Känslan med mindre än en vecka kvar till det stora allvaret?

– Jättepositivt, säger Sam och ler.

Mer läsning

Annons