Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bofors jagar poäng i Växjö

I dag står Bofors IK inför en mycket svår uppgift. Ett mycket formstarkt Växjö Lakers, som ligger tvåa efter sex omgångar, väntar på bortais.
– Det blir tufft, absolut. Men vi vill ta poäng, säger BIK:s tränare Sam Hallam.

Annons

Att nuvarande jumbon Bofors IK har fått en trög start på säsongen med endast fyra poäng på sex matcher har inte undgått någon.

Helt annat är läget hos dagens motståndare Växjö Lakers. Lakers har skrapat ihop femton poäng på sex matcher, och ligger tvåa efter Örebro i tabellen.

– Växjö är kanske det laget som har imponerat mest spelmässigt, tycker Hallam.

Enkel matematik säger att BIK står inför en tuff utmaning i kväll.

– Det blir tufft, absolut. Men samtidigt så känner jag att, även om jag nästan blir trött på mig själv när jag säger det, att vi har chansen på tre poäng varje match. Och det oavsett om det gäller borta- eller hemmaplan, säger Sam.

Vad kommer krävas i spelet för att ni ska kunna ta poäng?

– Att alla bitar fungerar samtidigt. Målvakts- och försvarsspel måste fungera, samtidigt som vi framför allt måste bli bättre i offensiven. Vi måste sätta bättre tryck mot motståndarmålet och spela rakare.

Jämfört med tidigare matcher, så är det just spelet i offensiv zon som Hallam hoppas ska vara bättre mot topplaget Växjö.

– Tittar vi på senaste matchen (Örebro, 2-3) så tycker jag att vi har massa bra saker i spelet. Men vi kan vara hetare framför motståndarmålet.

Även om det återstår väldigt många omgångar, så medger Sam att det vore skönt med poäng.

– Det sätter sig lite i skallen, säger Hallam och syftar på seriestarten.

Wessner stannar hemma

– Vi behöver poäng och vill ha poäng, fortsätter han.

BIK-truppen innehåller en debutant. Backen Marcus Karlsson, som är inlånad från Färjestad, kommer att debutera och spela med Morgan Hassel.

– ”Mackan” är en jättebra kille. Vi känner honom sedan tidigare som en aggressiv och frän spelare. Han står för ett hårt jobb och lojalitet, säger Hallam om sitt senaste nyförvärv.

BIK:s forward Daniel Wessner, som fått en mycket tung inledning på säsongen, missar matchen på grund av sjukdom.

Mer läsning

Annons