Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bofors spelar raggarhockey"

Raggarhockey? Check. Efterslängar? Check. Medvetna provokationer? Check. Där har ni Örebrotränaren Peter Anderssons analys av Bofors.
– Vi måste hålla oss kyliga, säger han inför kvällens derby.

Annons

Matcherna mellan Örebro och Bofors har växt ut till ett av Sveriges tuffaste hockeyderbyn. När det i dag dessutom handlar om seriefinal är det förmodligen årets match i hockeyallsvenskan.

Örebro har förberett sig på en tuff match – på alla sätt.

– Det viktigaste är att vi inte hamnar in i Boforshockeyn, deras raggarhockey med efterslängar och handskar i ansiktet som de ständigt håller på med. Precis som i de tidigare derbyna måste vi hålla oss jäkligt kyliga när de provocerar, säger Örebros tränare Peter Andersson.

Andersson berättar att just kamperna mot Bofors innebar en rejäl omställning för Örebros nordamerikanska trio Jared Aulin, Matt Keith och Dustin Kohn.

– Det är inte vana vid sådana provokationer som Bofors håller på med, de är vana vid att man kastar handskarna och gör upp istället. Riktigt så fungerar det ju inte här. Men de lärde sig ganska snabbt, redan under det första derbyt. I andra derbyt var de väldigt stabila, de har lärt sig nu, säger han.

"Ett smart lag"Örebros skyttekung Johan Wiklander, som spelade i Bofors under klubbens senaste succésäsong 2005/06, har en annan bild av Karlskogalagets framgångsfaktorer.

– Det är ungefär likadant som när jag var där. De kör hårt men är smarta. De spelar positiv hockey, precis som vi, med en riktigt vass offensiv. Men grunden i deras spel är en stabil defensiv och en riktigt bra målvakt, säger han och tillägger:

– Dessutom har de många vinnartyper i laget. De spelar inte alltid bra, men de hittar alltid sätt att vinna matcherna.

Men i derbyna har det aldrig varit något snack. Örebro tog kommandot både i Nobelhallen i september och i Behrn arena i november och vann matcherna med 3–2 respektive 7–3. Wiklanders facit: Ett mål och tre assist på gamla klubben.

– Men den här gången tror jag att det blir betydligt jämnare. Bofors är säkert revanschsugna, säger Johan.

Mycket mer om derbyt i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons