Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bofors utklassade Malmö

Säsongens tredje raka seger mot Malmö. Femte raka hemmavinsten. Hetast av alla Boforskanoner är Fredrik Höggren.
– Vi har en jäkligt stark formkurva, konstaterar tvåmålsskytten efter 7-3-segern.

Annons
Fredrik Höggren fick inga konrekta anbud från elitserien, därför valde han på fredagen att förlänga sitt kontrakt med Bofors.

Högga” inledde 2011 som han avslutade 2010 – som målskytt. 3–1 i boxplay och 4–2 med mindre än två minuter kvar till den andra pausvilan. Två lika läckra som psykologiskt viktiga Boforsmål signerade den hårt kämpande forwarden som nästan själv personifierar vad som är typiskt det Bofors som befäster sin plats i playoff-spelet.

– Jag tycker att vi jobbar hårdare än vad de gör, då kanske det inte räcker om man är så bra individuellt som Malmö är, jag tror det är så, säger han efter att segersången slätats ut från hemmaspelarnas omklädningsrum.

Det var rejält vingklippta rödhökar som ställde upp mot hemmastarka Bofors med bara tre ordinarie backar och med Victor Svensson, center till vardags, som vikarie för Patrik Hersley, som blev pappa natten till trettondagsaftonen, som fjärde back. Efter en spelmässigt rätt jämn första halva av matchen tog Bofors rättmätigt över och allt eftersom målen trillade in i både powerplay och boxplay, Markus Karlsson gjorde sitt första Boforsmål i spel tre mot fem, var segern odiskutabel.

– Jäkligt skönt med tanke på att vi möter dem om drygt en vecka igen, konstaterar Höggren.

De matcherna som kommer kan ju bli riktigt tuffa.– Ja, det kan ju bli ganska avgörande de här veckorna som kommer. Nu har det ju börjat väldigt bra, vi har tagit tre poäng och nu är det bara att fortsätta.

Leksand närmast, hur ser du på det?– Samma där, det är ju väldigt roliga matcher. En av de matcher som drar mest folk och det kan nog bli fin inramning och så där. Det är alltid roligt.

Sedan väntar som bekant två Skåne-drabbningar mot Rögle och Malmö, två lag som Bofors har inom räckhåll – en fjärde raka seger mot Malmö gör att avståndet lär krympa ytterligare till det förhandstippade topplaget. Fortsätter Fredrik Höggren ha krutet torrt, liksom i de två senaste hemmamatcherna, talar mycket för att Bobcats kan bibehålla sin playoff-plats i tjugo omgångar till.

– Det känns bra, jag tycker hela laget är på väg uppåt, samma med mig – jag har känt mig ganska pigg de senaste veckorna. Som för laget så är det en formkurva som är på väg uppåt.

Mer läsning

Annons