Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boforsback till Färjestad

Det har ryktat i flera månader. Sent i går kväll, efter att Färjestad tagit SM-guld, blev det officiellt: Boforsbacken Johan Larsson spelar i FBK nästa år.
– Det är skithäftigt, säger han.

Annons

I går följde Johan Larsson Färjestads SM-guldfirande på tv:n i lägenheten i Karlskoga.

Nästa säsong hoppas han istället få vara med på isen och fira ännu ett guld med Karlstadsklubben. I går offentliggjordes det nämligen att Larsson kommer att spela i Färjestad nästa säsong.

– Det är det här man har siktat på hela karriären, att komma till elitserien. Det är skithäftigt, säger han.

Larsson har, bortsett från ett par utflykter, spelat i Bofors sedan säsongen 2004/05 och varit en stabil defensiv back, men de senaste två åren har han tagit jättekliv i det offensiva spelet och den gångna vintern gjorde 25-åringen 28 poäng och gjorde flest mål av alla backar i allsvenskan.

Något som fick upp ögonen på många elitserieklubbar och som gjorde att Larsson kunde välja och vraka bland erbjudanden och kontraktsförslag inför nästa säsong. Ändå fastnade han ganska snabbt för Färjestad.

– Det var många som hörde av sig, och det är kul, men Färjestad var det mest anrika laget och det var inte så svårt att välja dem, säger han.

Sterner och Nygren kvarFärjestads sportchef Thomas Rundqvist är mycket nöjd med att kunna presentera värvningen av Larsson redan samma kväll som årets SM-guld bärgats.

– Johan påminner lite om ”Nygga” (Magnus Nygren), högerfattad, fantastiskt bra skott och bra förstapass. Väldigt rejäl i egen zon och oerhört stark i kroppen. Med han och ”Nygga” som powerplayspelare så tror jag det kommer att tillföra oss ytterligare dimensioner, säger han till Värmlands Folkblad.

Klart i Färjestad är också att Christopher Nihlstorp, Oscar Klefbom, Per Åslund, Robin Sterner och Magnus Nygren får nya kontrakt

Mer läsning

Annons