Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boforsstjärna blir förbundskapten

Björn Östlund, 39, med över 400 matcher och 250 poäng i Boforströjan blir ny förbundskapten – i inlineshockey. Tillsammans med Andreas Svensson leder han Sverige i VM 2012 och 2013.

Annons
Björn Östlund (till vänster).

Björn Östlund har, förutom tunga meriter från allsvenskan, en gedigen bakgrund inom inlineshockeyn med åtta VM-turneringar, tre VM-guld och 93 poäng på 49 landskamper.

Nu ska han, tillsammans med ännu mer rutinerade Karlstadkillen Andreas Svensson (tolv VM-turneringar, fem guld) coach det mycket framgångsrika svenska landslaget i VM 2012 i Tyskland och VM 2013.

– Det ska bli jättekul. Jag ser fram mot att fortsätta i landslaget som ledare efter att den aktiva karriären tagit slut. Vi ska bygga vidare på det spel vi haft och som varit framgångsrikt, säger Björn i ett pressmeddelande.

Björn Östlund la, på grund av sitt civila jobb, av med elithockeyn efter säsongen 2008/09. Då hade han gjort åtta säsonger och över 250 poäng på 400 matcher i Bofors, de flesta som lagkapten och de tre sista som alltmer pålitlig poängspruta.

De två senaste säsongerna har han gjort comebacker i Karlskoga HC, och förra året gjorde han även ett inhopp i Bofors. Men inför årets säsong la han skridskorna på hyllan för gott och sadlade om till tränare. I år leder han tillsammans med Thomas "Sylta" Karlsson division 2-laget Karlskoga HC. Ett jobb han ska sköta parallellt med uppdraget som förbundskapten.

Mer läsning

Annons