Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borås-tränaren hyllar Örebro- skickar laget till kvalserien

Jens Gustavsson höjde Örebro Hockey till skyarna. Peter Andersson plockade ned sitt lag igen.
– Örebro kan bli en överraskning i kvalserien framåt våren, för lag som Frölunda och de andra i botten av elitserien, sa Borås tränare.

Annons

Med tillägget:

– Men jag vet att inte Peter gillar sånt prat ...

Det gör inte Örebro-tränaren, som skruvade på sig när kollegan gick på om närkingarnas fenomenala anfallsspel som i år också följts upp med lysande försvarsarbete.

– Allvarligt talat är jag väldigt imponerad av Örebro. Kanske främst av den arbetsmoral de visar, där varje spelare gör sitt jobba till hundra procent.

Höll inte med

Det tyckte inte Peter Andersson i går.

– Jäkligt blandat i dag. Första matchen som vi varit så ojämna i prestationen. Blandande i bland, men lika dåligt mellan varven. Och så kan vi inte hålla på om vi ska utvecklas. Då är det 60 minuters koncentration varje match som gäller, oavsett motstånd, sa Andersson irriterat.

– Klart att det är bra att vi gör sju mål och vinner. Men vi slutar spela efter 3–0, och börjar jaga individuella poäng i stället. Sista perioden var en bedrövlig hawaiihockey, tyckte Peter.

Hyllade slitkedjorna

Som dock inte var sen att hylla sina två minst namnkunniga kedjor.

– Jättekul att Marcus Jonasén gjorde det viktiga och snygga 3–0-målet. Den kedjan gör jobbet varje match, men får sällan den cred den förtjänar. Detsamma gäller fjärde.

En passning till de två första linorna, som syndade mest när offensiven satt i högsätet under andra halvan av matchen.

Mer läsning

Annons