Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Calle är vårt hemliga vapen"

Örebroaren Calle Gunnarsson har spelat Torontos alla elva matcher i år. Ändå står han i skymundan bakom lagets stjärnor. Då hyllas Gunnarsson av Torontos assisterande coach Scott Gordon och lagkapten Dion Phaneuf:
– Han är vårt hemliga vapen, säger Gordon till kanadensiska Sportnet.

Annons

Bredvid kaptenen Dion Phaneuf har den 24-årige Örebrosonen svarat för en stark inledning i Toronto – som har överraskat med en riktigt bra start i NHL. Laget ligger trea i den östra konferensen, tre poäng efter Pittsburgh som har spelat tre matcher mer.

Enligt Torontos Scott Gordon förtjänar Calle Gunnarsson bra beröm efter den goda starten.

– Han har varit väldigt jämn. Jag skulle nog vilja säga att han bara har spelat en match som varit runt medel, och med andra spelares mått är det rätt bra, säger han.

"En av de mest underskattade"

Att Calle Gunnarsson hittills varit osynlig på isen beror inte på dålig kvalitet. Tvärtom. Han har svarat för oerhört få misstag. Backkollegan Dion Phaneuf håller med.

– Jag har sagt det förut ”om Gunner”, han ser isen riktigt bra, rör sig bra och är en riktigt bra skott-blockerare Jag tror han är en av de mest underskattade backarna i ligan. Han gör många av de små sakerna rätt och det gör det enkelt att spela med en kille som honom.

Mer läsning

Annons