Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle axelskadad - missar VM

Örebroaren Calle Gunnarsson missar ishockey-VM. Natten till i dag axelskadades Toronto Maple Leafs-backen och nu är hans säsong över, uppger TSN.

Annons

Calle Gunnarsson har tidigare i flera intervjuer uppgett att han mycket gärna vill spela VM i Sverige och Finland i år. Men nu pekar allt mot att det inte blir något VM-spel för den Örebrofostrade backen.

I matchen mot Buffalo Sabres natten till onsdagen, svensk tid, åkte Calle på en tackling av Buffalospelaren Marcus Foligno. Gunnarsson spelade ett byte efter tackling, men märkte snart att något gått fel.

På onsdagsmorgonen, kanadensisk tid, kom beskedet. Calle missar resten av NHL:s grundserie, vilket betyder de två sista matcherna, men också med största sannolik VM. Det uppger kanadensiska sportsajten TSN, som skriver att "enligt den första utvärderingen av skadan efter matchen krävs ingen operation" men "Gunnarsson kommer att träffa läkaren igen under onsdagen".

Gunnarsson svarade för 19 poäng på 76 matcher under årets säsong, hans tredje i Maple Leafs-tröjan. Han har tidigare spelat tre VM-turneringar med Tre Kronor.

Mer läsning

Annons