Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Calle kan bli en ny Kaberle"

Calle Gunnarsson har fått bästa tänkbara start på NHL-säsongen.
Andra raka vinsten kom när Toronto krossade Ottawa med 5-1 i "Slaget om Ontario" och örebroaren hyllades efteråt av lagets störste spelare.
- "Gunnar" spelar redan som en rutinerad spelare. Han kan bli en ny Kaberle, säger fyrfaldige all star-backen Tomas Kaberle till NA.

Annons

Först seger med 3-2 i klassikermötet med ärkerivalen Montreal Canadiens. Och sedan en imponerande storseger natten till söndag svensk tid mot Ottawa Senators med klara 5-1 i en stökig match med fyra slagsmål. Förkrossande 38-17 i skottfavör hemma i Air Canada Centre avslöjar allt om matchbilden och Maple Leafs-pressen mot Ottawas övergivne målvakt Pascal Leclaire.

Ett utskrattat Toronto Maple Leafs, som varit krislag i NHL de senaste fem säsongerna, har fått bästa tänkbara start på säsongen.

- Jag får gåshud av den här starten. Jag är inne på min tolfte säsong här i Leafs och det börjar kännas lite som förr i tiden. Även om två segrar inte gör en säsong, säger tjeckiske världsbacken Tomas Kaberle som är jättefavorit bland fansen eftersom han aldrig spelat i en annan NHL-klubb.

"Mycket starkare"

När 32-åringen pratar lyssnar alla. Det är han som står för rutinen. Lärt sig från de som har sina tröjor i taket.

Nu leder han ett ungt Toronto som har en snittålder på 26 år. Men ändå ser han redan en ung svensk spelare som uppträder som om han varit med länge i NHL. Carl Gunnarsson från Örebro var felfri mot Ottawa. Tilldelades mycket speltid i tredje backpar tillsammans med amerikanen Mike Komisarek. Gunnarsson blev återigen poänglös men var en av anledningarna till att gästerna, med lagkaptenen Daniel Alfredsson i spetsen, hade våldsamma problem att komma till skott.

- "Gunnar" har blivit mycket större och starkare den här säsongen. Det syns på honom att han tagit till sig träningen. Och defensivt spelar han redan som en rutinerad NHL-spelare. Han ger oss trygghet, säger Kaberle, som efter den andra raka segern i säsongsinledningen omringades av 20-talet journalister.

- Samtidigt har han precis som många andra unga spelare i det här laget mycket att lära. Det gäller bara att vara lyhörd och kämpa på. Då kan "Gunnar" också bli en ny Kaberle. Det kan visserligen alla, säger Kaberle och skrattar.

Torontos mål gjordes av Nikolaj Kulemin, Phil Kessel, Clarke MacArthur, Kris Versteeg och Tim Brent.

Ottawas av Jason Spezza.

Läs Johan Arvidssons NHL-krönika från Toronto i måndagens NA, papperstidningen!

FAKTA/ Så bra är Kaberle

2008-2009: Uttagen i all star-team i NHL.

2007-2008: Uttagen i all star-team i NHL, uttagen i all star team i VM, flest poäng av alla backar i VM.

2006-2007: Uttagen i all star-team i NHL.

2005-2006: Brons i OS, silver i VM.

2004-2005: VM-guld.

2001-2002: Uttagaen i all star-team i NHL.

1998-1999: VM-guld.

Antal NHL-matcher: 820.

Mål: 80.

Assist: 403.

Poäng: 483.

Utvisningsminuter: 230.

Mer läsning

Annons