Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle nobbar: "Vågar inte riskera"

St Louis Blues åkte oväntat ut mot Minnesota Wild. Men något VM-spel blir det inte för Örebrofostrade backen Calle Gunnarsson.

Annons

- Nej, tyvärr. Jag har precis skickat iväg ett mejl till Peter Popovic där jag tackar nej till att åka till Prag, säger Gunnarsson till NA på onsdagen.

VM inleds på fredag, den 1 maj, med att Tre Kronor möter hemmanationen Tjeckien.

Calle Gunnarsson hade gärna velat vara med. Men en skadeproblematik gör att han inte vågar ta den chansen.

- Jag opererade höften vid den här tidpunkten i fjol, missade inledningen på säsongen och har ärligt talat känt av de hela säsongen. Det har inte blivit riktigt så bra som jag ville. Nu vill jag ta hand om mig själv, se till att göra vad jag kan för att bli helt frisk, säger Calle.

Han trejdades till Blues den här säsongen, efter att han tillhört Toronto Maple Leafs i många år.

- Jag har trivts helt okej, och jag har ett år kvar på kontraktet. fast det betyder inte att jag är säker på att jag spelar här också nästa säsong, det kan gå fort i den här branschen. Och när vi nu åkte ut redan i första rundan så är nog risken större att det blir större förändringar.

St Louis har i flera år varit starka under säsongen, tidigt säkrat slutspelsplats - för att sedan omedelbart åka ur.

- Jag har ju inte varit med här tidigare, men kände när jag kom att det fanns ett stort självförtroende. Det snackades inte om att gå till slutspel, utan om att gå långt i slutspelet. Kan kanske vara så att det ligger något i den gamla klyschan att det är vettigt att ta en match i taget ...

Han kommer inte med några bortförklaringar.

- Visst, vi hade nog mest puck och tillbringade mer tid i anfallszonen är Minnesota gjorde. Men de gjorde det väldigt bra, försvarade sig starkt och utnyttjade sina tillfällen till omställningar. Lite typisk slutspelshockey, medan vi malde på men hade svårt att få utdelning framåt.

Blir det hemåt Sverige nu i stället för Prag och VM?- Vi håller som bäst på och planerar vad vi ska göra, jag och gumman. Sverige blir det, men eventuellt åker vi någon annanstans först för lite semester.

Nytt till VM-truppen är att Nashvilles Mattias Ekholm, back, och succérookie Filip Forsberg, forward, tackat ja till spel. Senast på torsdag måste Pär Mårts anmäla en 17-mannatrupp.

Mer läsning

Annons