Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny: Hellre Leksand än Vik

Stryk i Västerås trots 2–0-ledning i måndags. I kväll kommer Leksand, som slåss med Västerås om den tredje kvalserieplatsen, till Örebro.
– Jag ser hellre Leksand än Västerås i kvalserien, säger Örebro Hockeys stjärna Conny Strömberg.

Annons

Allsvenskans oomtvistade assistkung talar då rent egoistiskt.

– På Leksand har vi ett litet övertag den här säsongen, vi har ju vunnit alla tre mötena hittills i serien. Mot Västerås blir det ofta konstiga matcher. Nu tyckte jag inte att de var bra i måndags, vi gav dem segern. Är de inte bättre än så i en kvalserie så vinner vi, säger Strömberg.

Inte klartÖrebro är förvisso inte klart för kvalserien än. Inte i teorin. Men i praktiken ska hela världen rasa samman om laget ska misslyckas med att ta de få poäng till som krävs.

Det vet Conny Strömberg, det vet alla i klubben. Men brasklappen finns där hela tiden – ”först ska vi ta oss dit”.

Kval med derbynEn kvalserie med Bik Karlskoga och Vik Västerås är möjligen en dröm för publik och med tanke på restider. Men det är knappast Örebro-spelarnas högsta önskan.

– Det finns ju för och nackdelar med allt. Det är klart att matcher med derbykaraktär ofta är mer ovissa, det är mer känslor inblandade då. På så sätt vore det kanske bättre att möta andra än just Bofors och Västerås.

– Men det viktigaste är att se till att vi själva kommer så väl förberedda som möjligt.

Bik Karlskoga är inne i en svacka, tre mål på fyra matcher. Kommentar?– De har överraskat stort, men det är väl ganska väntat att de får en svacka någon gång. Blir intressant att se hur det går mot Malmö (i kväll).

Skuggar Jared AulinConny Strömberg har vunnit den allsvenska poängligan de senaste två åren. Nu skuggar han ledande klubbkompisen Jared Aulin och Rögles Eric Himelfarb. Duon har 48 poäng, Conny 46.

– Vår kedja (Henrik Löwdahl och Johan Wiklander) har kommit igång igen, skapar mycket chanser sedan vi kom tillsammans igen. Tränarna bytte runt lite tidigare.

Strömbergs kedja var överlägset vassast i laget i fjol. Nu är andralinan, ledd av Jared Aulin, lika het.

– Det är skitbra för laget att fler producerar. Det är viktigt att inte stå och falla med en kedja. Vi har fyra riktigt bra linor nu, tycker Conny.

Läs mer inför matchen mot Leksand i onsdagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: Örebro Hockey-Leksand.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.

Mer läsning

Annons