Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny: "Jag är helt i extas"

Örebro Hockey får möta Modo i kvalserien.
En overklig känsla för Modofostrade poängkungen Conny Strömberg.
– Jag är helt i extas, säger Strömberg till NA.

Annons
Conny Strömberg får möta sitt gamla lag Modo i kvalserien.

 Det som ingen trodde skulle kunna hända har precis gjort det. Anrika Modo har för första gången sedan 1990 rasat ner i kvalserien. Efter 2–3-förlusten mot AIK på lördagen var sensationen ett faktum. Med sig ner i kvalserien tar Ö-vikslaget Södertälje.

– Jag trodde aldrig det här skulle ske. Innerst inne trodde jag hela tiden att de skulle klara sig ur den här situationen, säger Conny Strömberg som själv var på plats i Örnsköldsvik och såg Modo förlora mot Luleå i torsdags.

Nu fick han se nästa förlust på tv:n.

"Ojojojoj"– Ojojojoj, vad ska jag säga? Jag är helt i extas. Även om det är lite känsligt att spela mot laget jag hållit på hela mitt liv. Jag spelade där till 1999 när Pelle Bäckman inte trodde på mig och lät mig spela i fjärdefemman. Jag fick aldrig chansen, säger Strömberg, de senaste två säsongernas poängkung i allsvenskan.

Vad tror du Niklas Sundström tänker när han kommer till byggarbetsplatsen Behrn arena?– Haha, jag det kommer bli väldigt intressant. Det finns inte ens plats att hänga av sig handskarna. Det är klart att de är jättefavoriter och att vi bara har allt att vinna. Det blir en dröm att få spela mot Modo.

SSK som andra elitserielaget. Kommentar?– Jättebra. De är inte så starka offensivt och vi får en resa som inte är så lång.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Kvalserien

Kvalserien startar måndagen den 14 mars. Lagen som spelar om två elitserieplatser är följande.

Modo, Södertälje, Växjö, Rögle, Örebro samt Mora, Västerås, Almtuna eller Leksand.

Mer läsning

Annons