Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny jagas av kompisarna

Conny Strömberg har vunnit allsvenskans poängliga två år i rad.
Nu siktar han på tredje gången gillt – men slåss mot egna lagkamrater.
– Chansen finns ändå att jag tar hem det. Det är sex, sju spelare som slåss om vinsten, säger han.

Annons

Efter 27 omgångar av hockeyallsvenskan är allt i sin ordning. Conny Strömberg leder poängligan inför tisdagens hemmamöte med Oskarshamn. Två år i rad har han vunnit seriens poängliga och är redan unik med den stora bedriften. Ingen annan har gjort det tidigare.

Vann trots avstängningFörra säsongen vann Strömberg dessutom trots en längre disciplinär avstängning. Då var Växjös Josh Soares det största hotet. Bara en poäng bakom. Året innan var det Pelle Prestberg som låg närmast Conny Strömberg.

I år är det annorlunda. Nu jagas han av sina kompisar. Johan Wiklander och Jared Aulin är bara en poäng efter. Örebro har fem spelare bland topp tio.

–  Men jag ser det inte så. Det finns flera som jagar. Linus Klasen går inte att räkna bort. Vilka har vi mer ...

Broc Little?

– Little är självklart med där också. Jag tror att det står mellan sex, sju spelare i slutändan. Men jag satsar på tredje raka. Det har gått bra hittills och jag hoppas att det fortsätter så.

Vad tror du om matchen mot Oskarshamn, 1–1 i möten hittills?– En klurig match. Viktigt och nyttigt att vi fick vända mot Leksand senast och undvika två raka förluster. Vi gjorde en bra match även mot Västerås men då räddade Sperrle dem. Oskarshamn får tillbaka Stefan Öhman i januari och kommer att bli ännu bättre då.

Som vanligt direktrapporterar NA från matchen, som börjar klockan 19.00 i kväll. Tryck här för att komma till matchrapporten! 

Poängligan

1) Conny Strömberg, Örebro, 38.

2) Johan Wiklander, Örebro, 37.

3) Jared Aulin, Örebro, 37.

4) Broc Little, Vik, 34.

5) Eric Himelfarb, Rögle, 33.

Mer läsning

Annons