Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny talar ut om skilsmässan med Vik

Kändes sig orättvist behandlad av tränaren: ”Jag är så trött på att alltid få skit medan alla andra klarar sig”, säger han till viasatsport.se.

Annons
Conny Strömberg.

Det var i fredags förra veckan som Vik Hockey gick ut på sin hemsida och offentliggjorde att den förre Örebrospelaren Conny Strömberg bryter sitt kontrakt med klubben.

Dagen innan hade Västerås tagit sin åttonde raka seger via 4-2 mot Vita Hästen. Men direkt efter matchen meddelade Strömberg sportchefen Niklas Johansson att han ville säga upp sitt avtal.

Enligt sportchefen och Västerås tränare Martin Filander var det främst sportsliga skäl som låg bakom uppbrottet. Något som Ströberg själv avfärdar i en intervju med viasatsport.se. En frostig relation med tränaren var det stora problemet.

- Filander har behandlat mig mycket hårdare än flera andra spelare. Till exempel var han inte lika tuff mot två av våra utländska stjärnor. De fick aldrig några utskällningar och bänkades inte trots att de gjorde värre misstag på isen än mig, säger Strömberg till viasatsport.se.

- Han var tuff mot Evan McGrath och Matt Fornataro. Men två andra, utländska spelare kunde komma undan med vad som helst.

En incident i mötet med Vita Hästen gjorde situationen ohållbar och föranledde Conny Strömbergs beslut om att lämna klubben. Spelaren missade en passning i powerplay, något som ska ha gjort Filander ”vansinnig” eftersom Strömberg inte följde lagets taktik.

- Han kom rusande in i omklädningsrummet och skrek och jag blev också lite förbannad. Men det enda jag gjorde var att jag slängde mitt ena armbågsskydd i backen. Då blev han ännu mer arg och bad mig gå och duscha. Jag sade inte ett enda ord, hade jag gjort det kunde jag köpt om jag blivit bänkad. Även om jag blev förbannad så försökte jag visa respekt och att det är han som bestämmer, säger Strömberg och fortsätter:

- Filander har sagt efteråt att jag var sliten och att det var därför jag klev av, men det är en ren lögn. Han sade åt mig att gå och duscha när jag kastade skyddet i golvet. I min värld är det orimligt att bli bänkad för en sådan sak. Precis som när han satte mig på bänken en match i oktober när jag placerade mig fel i egen zon. Då fick jag vila i en och en halv period – trots att det inte ens blev något mål på mitt misstag. Jag kan inte missa matcher och speltid för att han blir förbannad över sådana skitsaker. Han ville ju att jag skulle vara ute på isen och göra poäng. Hur ska jag klara det när jag får sitta på bänken för sådana skitgrejer?

Niklas Johansson ger sin syn på varför Conny valde att bryta sitt avtal:

- Vi har inte varit riktigt nöjda med hans spel med och utan puck, ett spel som de andra spelarna måste rätta sig efter. Man måste tjata lite på honom om de här bitarna, och det tycker väl inte han är okej. Han vill spela sitt spel och tycker inte att han får göra det här. Det är väl den största anledningen, säger sportchefen till viasatsport.se.

Strömberg är dock av en annan uppfattning och hänvisar till ett möte spelaren haft med tränaren och sportchefen tidigare under säsongen.

- Det är skitsnack. Vi hade det där mötet för en månad sedan och efter det var både ”Nicke” och ”Fille” nöjda med mitt spel. Kan man ishockey så ser man att jag arbetar lika hårt som alla andra. De försöker få det till att jag gjort något annorlunda, men det stämmer inte alls, säger han.

- För fyra, fem år sedan arbetade jag inte lika hårt som andra forwards. Det är jag medveten om. Men sedan dess har jag förbättrat mig och försökt göra ett lika bra och hårt jobb som alla andra. Men det verkar som Filander fortfarande tror att jag är den ”gamle” Conny, trots att jag åker mer skridskor än någonsin tidigare. Man måste ju göra det i dagens hockey, annars är man borta.

Conny Strömberg värvades inför säsongen för att ta Västerås till SHL. Men inledningen av hockeyallsvenskan blev tuff för klubben. Sist efter tolv omgångar och Strömbergs poängskörd var relativt klen, två mål och två assist. Trots att klubben har ryckt upp sig rejält och klättrat till en tredjeplats går parterna alltså skilda vägar efter bara fem månader. Conny Strömberg är besviken över att det blev som det blev.

– Jag har försökt bita ihop under hela hösten för att jag vill vinna och ta upp Västerås till SHL. Men nu blev som det blev och jag tycker det är tragiskt. Men jag måste sätta ned foten någon gång. Jag vill inte gå omkring och må dåligt för att alla tror att det är jag som misskött mig, säger Strömberg och säger så här om sin närmaste framtid:

– Det vet jag ingenting om än. Jag ska spela hockey någonstans där jag får lite harmoni och tycker det är roligt. Jag är minst lika bra som för fem år sedan och kommer spela den här och nästa säsong minst.

Mer läsning

Annons