Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg: "Ett korrekt domslut"

Efter tre insläppta baklängesmål mot Södertälje gick Nicklas Dahlberg mot en strålande revansch. Men en omdiskuterad reducering grusade målvaktens perfekta kväll.

Annons

Mot Almtuna inledde Dahlberg på sedvanligt manér och stoppade allt som kastades mot honom. Samtidigt briljerade lagkamraterna och efter Daniel Åhsbergs 4–0-mål tycktes matchen avgjord.

Oväntat reduceringMen som en blixt från klar himmel spräcktes Dahlbergs nolla av Jan Öberg. I en tilltrasslad situation framför Dahlberg blev en motståndare intacklad av Thomas Enström i målvakten. Båda två hamnade i nätmaskorna samtidigt som Öberg vispade in pucken. Trots ihärdiga protester från örebroarna godkände utmärkt positionerade huvuddomaren Mikael Andersson målet. Argast av alla? Nicklas Dahlberg.

– Man blev lite för upphetsad där. Brukar vara försiktig med vad jag säger till domarna och det tyckte jag var den här gången också. Jag såg målet efteråt på TV och det var ett helt korrekt domslut. Det var en av våra spelare som knuffade in deras spelare i mig, medger Dahlberg.

Bad om ursäktInte ens en minut senare smällde Eric Norin ytterligare en reducering bakom Dahlberg. Då brast det för den normalt så coole målvakten. Med några mindre väl valda ord snackade han till sig tio minuters utvisning.

– Det var ett billigt mål att släppa in. Vi var inte bästa vänner där ute, jag och domaren. Men jag bad om ursäkt efteråt och det var inget problem, säger Dahlberg.

Nicklas Dahlberg.

Mer läsning

Annons