Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De försvinner från Örebro

Fyra spelare försvinner från Örebro Hockey, av olika anledningar. De är Marcus Jonasén, Markus Andersson, Michal Lukac och Robin Olsson.
 – Den civila karriären lockar, säger Jonasén som lägger skridskorna på hyllan.

Annons

Örebros Hockeys lagbygge inför nästa säsong har börjat. Nyligen blev Jens Skåhlberg klar, och en rad andra spelare ryktas att vara på väg in. Men samtidigt som spelare tillkommer – försvinner andra.

I dag meddelade Örebro Hockey att fyra spelare inte kommer att spela i den rödvita dressen nästa säsong.

1. Forwarden Marcus Jonasén:

– Jag meddelade klubben för någon vecka att jag inte kommer att spela vidare. Jag håller på att utbildar mig (civilekonom), och jag ser den karriären som lockande, säger Jonasén som gör ett uppehåll – tills vidare.

– Men man ska aldrig säga aldrig, jag stänger inga dörrar. Däremot har jag trivts jättebra med laget den här säsongen, och det har varit en jäkligt rolig säsong. Och jag kommer att sakna laget.

2. Forwarden Markus Andersson:

– Jag har inte gjort någon bra säsong. Så nu får jag titta efter något annat. Jag behöver mer istid. Jag ska prata med min agent. Det finns vissa klubbar som är intresserade.

– Jag tror det är bäst för min utveckling om jag kommer iväg någonstans också. Sen är det kanske inte helt lätt att ha sin farsa (klubbchef Lars ”Mozart” Andersson) på den här nivån, säger Markus Andersson.

3. Backen Robin Olsson:

Den Luleåfostrade backen har haft stora skadeproblem med ryggen och spelade bara lite grann i början av säsongen. Hans kontrakt revs i går – men nytt kontrakt skrivs om Robin blir bättre i rygge.

– Det har varit jäkligt jobbigt mentalt att stå vid sidan om kolla på. Men jag är ändå optimistisk att det ska bli bättre. Jag trivs otroligt bra i laget och vill gärna spela vidare i höst, säger Robin.  

4. Centern Michal Lukac:

– Han ingår helt enkelt inte i våra planer i framtiden. Det är så det funkar, säger Lars ”Mozart” Andersson.

En rad andra spelare har kontrakt som går ut den här säsongen. Om det blir spel för dem eller inte i Örebro Hockey i höst kommer med all säkerhet bli klart inom kort.

En som däremot troligtvis kommer att spela i Örebro nästa säsong är skyttekungen Johan Wiklander. Enligt säkra uppgifter till NA kommer stockholmaren att skriva på ett nytt kontrakt. Johan Wiklander vann poängligan i kvalserien och kom femma i allsvenskans poängliga. NA har tidigare skrivit om att flera elitserieklubbar är intresserade.

Mer läsning

Annons