Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De som buar borde skämmas"

Örebropubliken buade ut sitt lag efter den andra perioden i förlustmatchen mot Borås i onsdags. Det rör upp känslorna hos klubbchefen och assisterande tränaren Lars ”Mozart” Andersson.
– De som gör det ska skämmas, säger han.

Annons

Örebro Hockey är inne i säsongens djupaste formsvacka med fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Mot Borås blev spelarna till och med utbuade efter den svaga andra perioden.

Nu slår ”Mozart” Andersson tillbaka:

– För mindre än två år sedan låg det här laget i division ett. I dag kräver folk underhållning av oss i 60 minuter. Att bua ut oss är jäkligt orättvist mot killarna. De som gör det ska skämmas.

– Killarna har inget att skämmas för och vi försöker stötta dom. Det är inte vi som skapat hysteri utan folk som spekulerar utan att ha insyn, fortsätter ”Mozart”.

På torsdagen hade spelare och ledare ett möte där man pratade igenom den tunga perioden som laget är inne i.

– Det var ett möte i positiv anda. Sen hade vi en av våra bättre träningar. Mora kommer att få möta ett tajt Örebro, lovar ”Mozart” inför kvällens svåra bortamatch.

Vad gick snett mot Borås?– Vi tycker själva att vi gjorde en skaplig match frånsett mittenperioden då vi spelade ängsligt. Vi har oflyt vid målen där pucken studsar hit och dit.

”Mozart” konstaterar att alla allsvenska lag har sina formsvackor.

– Mora hade sin i början, Leksand ganska nyligen. Även Västerås har haft det tungt.

– Om folk tycker att det är jobbigt att gå och titta på oss i 26 hemmamatcher så ska de veta att vi i laget även ska spela 26 bortamatcher och dessutom ta i ordentligt varje gång, fortsätter han syrligt.

Skadorna på energispelarna Marcus Jonasén och Thomas Enström har kommit olyckligt. De kan inte spela i kväll heller.

– Men förhoppningsvis är båda våra ”lok” tillbaka i nästa vecka. Enström kan förmodligen spela med ett specialskydd för sitt skadade finger mot Bofors på onsdag. Jonasén har en skada i handleden som vi inte riktigt vet vad det är, säger ”Mozart”.

Ola i kassenDet lutar åt att Ola Nilsson får chansen i kassen i kväll efter några mindre lyckade insatser från Michal Zajkowskis sida.

Mer läsning

Annons