Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby-psykningen: "Örebroär ju det värsta som finns"

Han är uppväxt i Karlskoga och har gjort 120 A-lagsmatcher i Bofors – men aldrig spelat ett derby mot Örebro.
Inte konstigt att Mikael ”Daggen” Eriksson bubblar av känslor inför kvällens match.
– Det är hat. Örebro, det är ju det värsta som finns, säger han.

Annons

När Bofors och Örebro spelade 2000-talets första derbyn hösten 2001 var Mikael ”Daggen” Eriksson bara 14 år gammal, och han debuterade i BIK:s A-lag två år efter att Örebro åkt ner i division 1.

Förra året skulle Karlskogasonen äntligen få spela sina första riktiga derbyn – men då förstörde en handskada hela säsongen för den energiske forwarden.

Men i kväll är det, äntligen, dags för derbydebut. ”Daggen” har längtat.

– Det ska bli sjukt roligt. Jag har ju spelat mot Örebro när jag var junior, så jag vet känslan. Det är hat, så är det. Örebro, det är ju det värsta som finns. Det är bara vinst som gäller, säger han.

Botten mot toppen

Att det är botten mot toppen i kvällens derby, att Bofors öppnat allsvenskan med fyra poäng på fem matcher och ligger på kvalplats till division 1 medan Örebro tagit full pott och leder serien, tror inte Mikael spelar så stor roll.

– Örebro är ett sjukt bra lag, de har i princip tre förstalinor och riktigt bra spetskompetens i spelare som Strömberg, Sjödell, Löwdahl och Weinstock. Men när det hettar till kanske de inte är lika bra. I ett derby kan det bli vad som helst, och det är oftast vilja och kamp som gäller – och vi ska visa att vi är bättre än dem på att kriga.

Har du några minnen från gamla derbyn du sett från läktaren?– Det enda riktiga derbyminne jag kommer ihåg är när jag var inne i Örebro och såg Bofors förlora med 5–6 efter att ”Grizzly släppt in ett mål från halva plan, säger Mikael och skrattar.

Matchguide

Vad: Bofors-Örebro Hockey.

När: Klockan 18.00.

Var: Nobelhallen, Karlskoga.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Mer läsning

Annons