Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är innebandynivå"

Ny match. Sex nya slashingutvisningar. Nu börjar Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson tröttna på nya domardirektiven. "Det är innebandynivå", säger han.

Annons

Inledningen av ishockeysäsongen har präglats av en ny domarnivå – där de spelförstörande momenten i allmänhet och slag med klubban i synnerhet har beivrats betydligt hårdare än tidigare.

Slashingutvisningarna har kort sagt haglat. I onsdagskvällens match mellan Bik Kalrskoga och Almtuna blåste domaren Daniel Winge för ytterligare sex, varav fyra på hemmalaget och tre på rad sista tio minuterna när Almtuna jagade reducerings- och kvitteringsmål. Något som fick Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson att ryta till efteråt.

– Nivån är som den är, men slashingutvisningarna känns fortfarande som att de är på innebandynivå. Ur publikens synvinkel tycker jag det är lite synd, för det sänker intensiteten och tempot i matcherna. Publiken vill se fem mot fem-spel, för det är där farten och kampmomenten byggs upp. Tyvärr blåser domarna lite för mycket än så länge, säger Lenny.

Han tror inte att nivån kommer att hålla hela säsongen, utan att hoppas att spelarna och domarna kommer att mötas på halva vägen.

– Det måste bli en kompromiss. Grundtanekn är helt rätt, man ska inte bara kunna hugga med klubban, men lite tolkningsutrymme måste man kunna ha. Jag hoppas spelarna och domarna kan mötas upp på halva vägen så det blir lite rytm i matcherna, säger Eriksson.

För Bik har utvisningarna dock inte kostat några poäng. Snarare tvärtom. Laget har inte släppt in ett enda mål i boxplay på tre matcher och 22,5 minuter i spelformen. Och har dessutom gjort fem mål på mindre än 30 minuter i powerplay, fjärde bäst av alla lag i hockeyallsvenskan.

– Känns bra att ha kommit igång riktigt bra i boxplay och dessutom fått hyfsad utdelning i powerplay. Det är de momenten som varit allra bäst under de första matcherna, säger Eriksson.

Läs mycket mer om matchen mot Almtuna, och om Örebrocentern Jonas "Sill" Karlssons skada, i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons