Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården jagar Gunderson

Djurgården är på jakt efter Örebros succéback Ryan Gunderson.
Det bekräftar lagets värvningsansvarig Johan Garpenlöv.
- Han är en av de spelare vi tittar på, säger Garpenlöv till NA.

Annons

Ryan Gunderson var en riktig jackpot-värvning av Örebrotränaren Peter Andersson. Han toppar för närvarande backarnas poängliga med 29 poäng (9+20). Och nyligen utsågs han av Expressens Johan Tornberg till hela seriens bäste spelare.

Men till nästa säsong kan succémerikanen vara förlorad för Örebro Hockey. För under kvällens match mellan Örebro och Rögle var Djurgårdens scoutingansvarig Johan Garpenlöv på plats för att specialstudera Ryan Gunderson.

- Det är en väldigt skicklig back och en av allsvenskans bästa spelare. Och det är en av de spelarna som vi tittar på, berättar Garpenlöv.

Men det är inte

mycket som tyder på att Örebro skulle vara villiga att släppa Gunderson till Djurgården till nästa säsong. Nyligen skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Men i hans kontrakt finns en klausul som innebär att han får lämna Örebro - om en NHL-klubb vill ha honom. Och då ska det nämnas att just Johan Garpenlöv är scout åt NHL-klubben San José.

Djurgården och Örebro har idag ett ganska nära samarbete. Förra säsongen lånade man målvakten Mark Owuya och den här säsongen finns unge DIF-spelaren Alexander Deilert i Örebro-tröjan.

- Vi får se hur det blir med Deilert. Vi har möjlighet att plocka tillbaka honom även efter sista januari. Problemet är då att han inte kan gå tillbaka till Örebro, säger Johan Garpenlöv.

Mer läsning

Annons