Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dollartecken i Malmös väggar"

I kväll möter Örebro Malmö borta i allsvenskan.
Och Örebros tränare Peter Andersson vet mer än väldigt många om motståndarklubben.
– De tre åren i Malmö känns som tio femton år någon annanstans, säger han.

Annons
Peter Andersson blir kvar i Örebro ett år till.

Det är i en intervju med Sydsvenskan på fredagen som Örebros succétränare pratar om tiden som varit i Malmö, när han gick från spelare till sportchef över en natt. I intervjun säger han så här om:

Malmös identitet:

– Malmö har många nya spelare som ska sättas in i nya roller. Och man har nya tränare. Miljön i Malmö finns inte någon annanstans. Hockeyn kommer i andra hand.

– Först och främst är det prat om pengar. Så har det varit ända sedan slutet av 1980-talet när jag spelade där. Dollar- och eurotecknen sitter i väggarna. Det är Malmös identitet, det tar lång tid att putsa bort den.

Rollen som sportchef i Malmö: – Mina år i Malmö som sportchef gav mig en otrolig erfarenhet. Det känner jag i dag när vi ska fatta beslut i Örebro, jag har varit med om allt. De tre åren i Malmö känns som tio femton år någon annanstans.

Om Örebro till elitserien redan nästa säsong: – Är man i kvalserien har man chansen. Det är tufft för elitserielagen som hamnar där år efter år. Till slut trillar man dit. Man reder inte ut det. Avståndet har krympt mellan allsvenskan och elitserien.

Mer läsning

Annons