Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarbas hotar anmäla Fahlander

Upplösningen av matchen mellan Örebro Hockey och Rögle fick storsponsorn Mikael Fahlander att gå i taket.
Den förre ordföranden och sportchefen gick ut och sågade domaren Ulf Rådbjers insats.
Nu hotar domarbasen Peter Andersson att anmäla Fahlander till förbundets disciplinnämnd.

Annons
Mikael Fahlander.

–Jag uttryckte min mening som privatperson, och det har jag all rätt att göra. Jag har inga officiella uppdrag i Örebro Hockey, och därmed har jag heller inget i förbundets disciplinnämnd att göra, säger Fahlander dagen efter sitt utbrott.

–Ska man anmäla mig någonstans så skulle det vara till polisen. Men det jag sagt är inget brottsligt. Jag står för kritiken. Ulf Rådbjer är en domare som alltför ofta vill stå i centrum själv. Han håller inte på den här nivån längre. Det är det debatten borde handla om. Inte vilka ord jag använt, säger Fahlander.  

Han  ställer sig frågande till

domarbasen Peter Anderssons påstående att det rör sig om personangrepp.

–Absolut inte. Jag har ingen uppfattning om Rådbjer som person, han är säkert en jättetrevlig kille. Det är hans sätt att döma ishockey jag ifrågasätter. och jag hävdar att den utvisning som drabbade oss i slutet av matchen mot Rögle var helt felaktig, och den kostade två poäng.

”Rådbjer är den största idiot som beträtt en is” sa Mikael Fahlander bland annat.

–Visst var jag förbannad. Men Peter Andersson borde bemöta kritiken i stället för att förfasa sig över hur jag uttryckte mig. Jag älskar den här klubben, och när något sånt här händer är det nästan som att någon sårar min familj. Jag är en känslomänniska, men har klarat mig rätt bra i livet ändå, säger Fahlander, som nu hoppas att hans utspel inte ska slå tillbaka på klubben.

–Det smartaste förbundet kan göra är att se till att Rådbjer inte dömer oss i fortsättningen. Det vore enklast för alla.

Vad säger du om eventuella böter från disciplinnämnden?

–Det bryr jag mig inte om. De får väl göra som de vill. Jag har ingen officiell roll i Örebro Hockey längre, och det är jag inte säker på att de vet. Dessutom är jag knappast den förste som kritiserar Ulf Rådbjers insatser som domare.

Du sitter med i en sportgrupp tillsammans med tränarna Peter Andersson och Lars ”Mozart” Andersson?

–Ja, men det är ingen officiell roll.

Örebro Hockeys ordförande Claes E Hallqvist säger om händelsen:

–Det är en privat opinionsyttring från Mikael Fahlanders sida. Han har rätt att tycka vad han vill, och även om han kanske kunnat uttrycka sig artigare så tror jag inte att den kritik han framför är felaktig i sak.

Mer läsning

Annons