Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen efter överfallet: Fem matcher

Troja/Ljungbys Hampus Gustafsson åkte på dubbla matchstraff i mötet med Bik Karlskoga i Nobelhallen. I dag kom domen: Fem matchers avstängning.

Annons
Carl Berglund fick matchstraff.

Det var i slutet av andra perioden som Troja-spelaren först delade ut en knuff i ryggen på Fredrik Höggren, som ramlade in i sargen. Därefter slog han med klubban som tillhygge en crosschecking i ansiktet på Calle Berglund, som som fick flera tänder sönderslagna.

Höggren spelade vidare, men Berglund tvingades lämna isen och är inte aktuell för spel heller i morgondagens möte med Oskarshamn i Småland.

Hampus Gustafsson tilldelades dubbla matchstraff, och nu har disciplinnämnden bestämt att Gustafsson blir avstängd i fem matcher, av vilka två omvandlas till böter, totalt 6 000 kronor. I praktiken missar han alltså tre matcher.

– Ett väntat beslut. Det är bara att acceptera det och gå vidare, säger Troja/Ljungbys sportchef Jerry Andersson till sportbladet.se.

Samtidigt som Gustafsson fick även Södertäljespelaren Tomas Bokros sin dom för tacklingen mot förre Örebro Hockey- och Bik Karlskoga-spelaren Simon Olsson, som åkte på hjärnskakning. Även Bokros får fem matchers avstängning, varav två omvandlas till böter.

Läs vad Carl Berglund tycker om domen i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons