Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drabbades av hjärntumör- i kväll spelar han igen

Han drabbades av en hjärntumör och trodde att han skulle dö.
I kväll spelar Tobias Holm, 30, match igen.
– Det ska bli otroligt roligt att se honom spela igen efter allt han gått igenom, säger Lindlövens tränare Thomas Östlund.

Annons
Friskförklarad. För elva månader sedan upptäckte läkare i USA att Tobias Holm hade en hjärntumör. Nu är han fri från cancern och har startat en egen byggfirma.

Den 28 februari 2009 var dagen som förändrade allt i Tobias Holms liv. Pittsburgh Penguins farmarlag Wheeling Nailers möter New Jerseys farmarlag Trenton Devils i amerikanska East Coast Hockey League.

I slutet av matchen åker Wheeling-spelaren Holm från Striberg på en våldsam tackling och på skakiga ben lyckas han ta sig till båset.

– Jag retade upp fel kille och han gav mig en hård tackling, sa Tobias till NA.

Efter slutsignalen hade svensken uppenbara problem att ta sig av isen. Läkarna på sjukhuset konstaterar snabbt en kraftig hjärnskakning.

Men de hittar något betydligt värre än så.

En hjärntumör.

Operarades i 13 timmar

– Jag trodde att jag skulle dö. Det visade sig att min puls gått ner för lågt. Jag hade en vilopuls på 27 slag i minuten, berättade han i en stor intervju med NA i somras.

I 13 timmar låg Tobias på operationsbordet på West Virginia University Hospital. Vid sin sida hade han sin mamma och flickvännen Sandra.

– Läkarna sågade ur en bit stor som en cd-skiva i skallbenet och skar sedan upp hjärnhinnan. Skallbenet häftades ihop med titanklämmor och hjärnhinnan syddes med 60 stygn.

Nu, mindre än ett år efter att sjukdomen upptäckts, spelar han igen borta mot Linden i Eskilstuna.

– Vi är jätteglada att Tobias är med oss. Han kommer med sin elitserierutin att tillföra jättemycket. Inte minst lugn. Det är ska bli otroligt roligt att se honom spela hockey igen efter allt han gått igenom, säger Thomas Östlund.

Mer läsning

Annons