Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sex insläppta – Bik bänkar Pogge

Han har stått varenda sekund den här säsongen. Men efter sex insläppta mål mot Timrå i går väljer Bik att bänka stjärnmålvakten Justin Pogge mot Södertälje i morgon, lördag.

Annons

Därmed blir det allsvensk debut för Emil Kruse, 18. Gamle bandylegendaren Kjell Kruses son har vaktat båsdörren i Bik Karlskoga hela säsongen, men får nu alltså chansen när Justin Pogge vilas efter att ha spelat 44 raka matcher.

– Bättre sent än aldrig. Pojken lär in och få lämna ett kvitto, både för sig själv och laget. Smärtgränsen är nådd, han måste in och pinka in revir, säger tränaren Lenny Eriksson.

Kruse var före jul utlånad till division 1-lagen Halmstad och Forshaga för totalt tre matcher, men har sedan dess inte spelat seniorhockey.

Samtidigt har Justin Pogge, den förre kanadensiska JVM-målvakten och NHL-spelaren, haft en något tyngre period. Mot Timrå i går släppte han in sex mål på 36 skott och inför en stentuff slutspurt på allsvenskan får Pogge nu chansen att vila en match.

– Det passar bra att ge Justin en sportslig möjlighet till lite återsamling. Det finns inga matcher som är mer lämpliga än andra, så den här blir bra. Nu får laget se till att hjälpa Emil till en bra debut, säger Eriksson betonar betydelsen av försvarsspelet inför hemmamatchen mot Södertälje.

– Det är nyckeln, och det är där fokus ligger. Vi tappade fokus i grunderna i vårt försvarsspelet mot Timrå, och i dag har vi tittat på lite video och haft lite hockeyskola. Vi vet hur vi ska spela, det sitter där, men i perioder så försvinner det när den mentala närvaron inte är där. Därför börjar vi därifrån i morgon.

Bik ligger, trots fyra förluster på fem senaste matcherna, kvar på den tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

Karlskrona jagar en poäng bakom, medan morgondagens motståndare Södertälje vill försöka knipa sista chansen att nå playoffserien, dit laget just nu har sju poäng upp.

Åtta matcher återstår av grundserien.

Mer läsning

Annons